Dit is het programma van de Honselse Feestweek 2024

Nieuws
Op zaterdag wordt de Dijkstraat weer omgetoverd tot de gezelligste ontbijttafel van Nederland.
Op zaterdag wordt de Dijkstraat weer omgetoverd tot de gezelligste ontbijttafel van Nederland. (Foto: Rolf van Koppen (Archief)

Van maandag 24 t/m zaterdag 29 juni vindt de Honselse Feestweek plaats. In het streven van de organisatie om élke Honselselersdijker de leukste week van het jaar te bezorgen, is ook dit jaar weer een uitgebreid, divers, maar bovenal knallend programma samengesteld.

Bijzonder is dat de Burchtloop dit jaar met een wedstrijd over 5 en 10 km onderdeel is van het Zomer Runcircuit Westland. Tijdens de geheel vernieuwde Tandemrace herleven de oude tijden van de ‘Peen en Uienclub’. En op vrijdag- en zaterdagavond zijn er twee spetterende feesten waarvoor de kaartverkoop op maandag 29 april om 12.00 uur start.

Zaterdag 22 juni

Hoewel de feestweek officieel op maandag begint, is er op zaterdag alvast een kleine ‘appetizer’ in de vorm van Yoga bij Studio Vie. Ontspannen de feestweek in!

Maandag 24 juni

Op maandag gaat het feest officieel van start met de voorrondes van de 2e editie van het ‘Van der Mark Honsels Open Darts’ in Café Bij ’t Hof. Ben jij de volgende Van Barneveld of Van Gerwen? Verdien dan jouw plekje op het feestweekpodium! ‘OneHundredAndEighty…!’

Dinsdag 25 juni

Het EK Voetbal gaat ook niet aan de feestweek voorbij. Om 18:00 kijkt iedereen samen Nederland - Oostenrijk in Café bij ’t Hof. Ook vindt op dinsdag de officiële ‘Vernissage’ plaats van de Kunstroute in Hemelsblauw; een feestelijke opening met exposities, kunstenaars, straatartiesten, kunst achter het raam en een historische fotoroute die de hele week bewonderd kan worden. Tenslotte kunnen de benen op dinsdagavond worden gestrekt tijdens het jaarlijkse ‘Power Walking.’

Woensdag 26 juni

Op woensdag schakelt Honselersdijk weer een versnelling bij en opent de feesttent op het Voorhofplein haar deuren. In de middag wordt daar gekaart: klaverjassen en jokeren. Voor de poorten van de Nederhof kunnen de jeugdige voetballers elkaar uitdagen in de voetbalarena tijdens het Rombout Academy 2x2 Voetbaltoernooi. In de avond worden de hengels uitgegooid in de Strijp tijdens de traditionele visclinic.

Geen feestweek zonder Honsels Harmonie. Een spetterend concert opent de woensdagavond. Daarna wordt de feestweek officieel geopend door Honselersdijker van het Jaar 2023: Cor van Elswijk. Benieuwd wie zijn opvolger wordt en een ster verdient op de Honselse Walk of Fame. Ook op de Mooiste en Groenste Straat (of schoolplein!) kan weer worden gestemd. Op woensdagavond wordt de dorpskennis op de proef gesteld tijdens ‘De Grote Honselse Pubquiz’.

Donderdag 27 juni

Dit jaar viert Honselersdijk maar liefst de 60e editie van de Wielerronde van Honselersdijk. Op het bekende parcours in het centrum van het dorp komen achtereenvolgens de Nieuwelingen en Junioren, de Dames Elite/Beloften en de regionale toppers van de Trimmers A/B in actie.

Voor de jeugd is er weer fietsen versieren voor de jaarlijkse Fietsversierrace, maar ook de Dikke Banden Race, springkussens en opent Kwest haar deuren met leuke activiteiten.

De avond is niet compleet zonder de Tandemrace en de Reclamekaravaan. De Tandemrace kent een geheel nieuwe opzet, waarbij teams van vier deelnemers op hilarische wijze de strijd met elkaar aangaan. Daarna vult het parcours zich met de bonte stoet voertuigen tijdens de Reclamekaravaan.

Vrijdag 28 juni

Op vrijdagochtend kunnen de basisscholieren meedoen aan een mooie reeks workshops en is er voor de senioren een leuk meezingoptreden van koor ‘De Waterlanders’. In de middag is er een gezellige Kinderbingo in de feesttent en wordt er gestreden voor het Honsels FIFA Kampioenschap. Tenslotte wordt de werkweek voor de bedrijven uitgeleid met een gezellige VrijMiBo. Prijswinnaars van de speurtocht van de kunstroute worden bekendgemaakt; wie maken er zaterdagavond een luchtballonvaart?

De Burchtloop kent dit jaar een geheel nieuwe opzet op de vrijdagavond. Uiteraard is er een kinderloop door de Dijkstraat. Echter, de senioren gaan iets nieuws doen: een wedstrijd over 5 en 10 km over een geheel nieuw parcours door Honselersdijk. Dit maakt de Burchtloop officieel onderdeel van het Zomer Runcircuit Westland. Voor de fijnproevers is er in de avond ‘Heel Honsel Proeft Wijn’.

Om de drukte te beteugelen, kennen de feesten op de vrijdag- en zaterdagavond een geheel nieuwe opzet. De online kaartverkoop hiervoor start op maandag 29 april om 12.00. Op vrijdagavond is er de ‘Tropical Orange Party’; een dolle Muziekbingo onder leiding van de hilarische host ‘Antonia in the Building’, waarna het dak er af gaat met de Muziekbingo-DJ’s.

Zaterdag 29 juni

De apotheose van de Honselse Feestweek 2024 is op zaterdag 29 juni. Vanaf 7.00 kan er worden gestart voor diverse afstanden (t/m 40 km!) tijdens de Honsels Tuinpad Wandeldag. Een uurtje later wordt de Dijkstraat door Bakkerij Erwin Scholtes omgetoverd tot de gezelligste ontbijttafel van het dorp. Voor de kinderen veel activiteiten in de vorm van het Honsels Kidsfeest op SV Honselersdijk in de ochtend en de Scouting Honselersdijk Minigames op de Dijkstraat in de middag.

Een bomvolle activiteitenagenda op de zaterdagmiddag. De Westlandse Bromparade, Ladies & Men Wielerride, Zeskamp op de Dijkstraat, Bingo (12+) en de finale van het Van der Mark Open Darts op het podium. Ook worden de winnaars van de Honselersdijker van het Jaar, Mooiste en Groenste Straat (of schoolplein) bekend gemaakt.

In de avond serveert Bospolder Brouwerij tijdens ‘Heel Honsel Proeft Bier’. Voor de jeugd tussen 13 en 16 jaar is er een spetterend ‘Canteen’ feest bij Tennisclub Honselersdijk (kaarten online te koop). In de feesttent knallen DJ’s Paul Sosef en Wilfred Fransen van het podium tijdens de ‘Hilarious Party Battle’. Kun jij beter moonwalken dan Michael Jackson? Beter hakken dan DJ Paul Elstak? Of beter luchtgitaar spelen dan ACDC? Doe dan mee! De avond zal bol staan van bonte attributen en (de naam zegt het) hilarische battles. Geef een zwaai aan het rad en zie wat jouw battle is! Ook voor dit feest zijn de kaarten online verkrijgbaar.

Alle informatie over de Honselse Feestweek is te vinden op www.honselsefeestweek.nl en in de officiële Honselse Feestweek smartphone app. Via deze kanalen kan er ook worden ingeschreven voor de activiteiten en kaarten voor de feesten worden gekocht.