Geen damfinale voor Westlandse scholen

Nieuws
Foto van een damwedstrijd uit 2023 ter illustratie.
Foto van een damwedstrijd uit 2023 ter illustratie. (Foto: Archief)

Vorige week zaterdag was het dan zover; de halve finale van het NK schooldammen werd gespeeld en zoals bekend werd daaraan deelgenomen door twee Westlandse scholen: de Bernadetteschool uit Naaldwijk en ‘t Startblok uit Honselersdijk.

De Bernadetteschool uit Naaldwijk reisde met het pupillenviertal naar Hoogblokland. Vorig jaar werd de finale gehaald en ook nu zou een plek bij de eerste zes daarvoor voldoende zijn. De eerste ronde verliep voorspoedig want ze wonnen met 5-3. Daarna werd er drie maal gelijk gespeeld en volgden er helaas twee nederlagen, waaronder tegen de latere kampioen. Uiteindelijk werden er negen punten uit negen wedstrijden gehaald en eindigden ze op een gedeelde zesde plaats. Het aantal bordpunten was echter niet voldoende.

Startblok

Het welpen-viertal van ’t Startblok kwam in actie in Nieuwerbrug a/d Rijn en speelde daar maar liefst tien wedstrijden. De jeugdige Honselersdijkers kregen in de eerste en tweede ronde meteen een pak slaag met tweemaal 8-0, waaronder ook achteraf tegen de uiteindelijke kampioen. Daarna herstelden ze zich enigszins en speelden maar liefst vier keer gelijk. In de laatste vier wedstrijden waren de resultaten heel wisselend; er werd twee maal gewonnen en 2 maal verloren met 8-0. Dit betekende een gedeelde elfde plaats en ook geen plaatsing voor de finale.