In deze Lierse speelgoedwinkel wordt D-Day nagespeeld

Nieuws
Alle borden vormen één groot bord.
Alle borden vormen één groot bord. (Foto: SPEEL! Bordspellen)

Op 6 juni is het 80 jaar geleden dat D-Day plaatsvond. Jaarlijks spelen de leden van de Memoir ‘44 Brigade de invasie na met het door Richard Borg bedachte bordspel Memoir ‘44. 

Op 8 juni wordt deze jaarlijkse editie gehouden bij bordspellen speciaalzaak SPEEL! Westland in De Lier. Verspreid over de dag wordt het scenario driemaal gespeeld. De invasie bestond uit vijf sectoren langs de Normandische kust: Utah Beach, Omaha Beach, Gold Beach, Juno Beach en Sword Beach. Daarnaast werden vele paratroopers gedropt in het binnenland ten westen van de stranden. Deze vijf sectoren en het binnenland hebben elke een eigen bord waar twee spelers het tegen elkaar opnemen. De zes borden samen vormen een groot bord waar zes tegen zes wordt gespeeld. Het doel voor beide kanten is om met de zes generaals van hun zijde gezamenlijk de 72 medailles (punten) te verdienen om de strijd te winnen. 

Tijdens deze dag hebben de leden van de brigade voor wie wil kennis maken met het spel ook een aantal scenario’s uit het basisspel klaarliggen. Wie wil meedoen met een van de D-Day Landings-scenario’s moet zich aanmelden via de website van de Memoir ’44 Brigade (www.m44brigade.nl). Voor zowel kennismaken, als de D-Day landings geldt dat deelname gratis is. Per sessie zijn 24 plaatsen beschikbaar. De deur gaat deze dag open om 8.30 en sluit om 2200.

SPEEL! Westland is te vinden aan de Hoofdstraat 60D in De Lier.

De dobbelstenen moeten goed vallen.
Memoir '44 kaarten
De invasiestranden