Historische plaatjes sparen bij Jumbo De Lier

Partnerbijdrage
In het album is er voor ieder plaatje een toelichtende tekst.
In het album is er voor ieder plaatje een toelichtende tekst. (Foto: PR)

Jumbo De Lier start op woensdag 28 december in haar supermarkt aan het Oranjeplein in De Lier een nieuwe lokale actie. Vanaf die datum kunnen klanten zes weken lang sparen voor een serie van 175 plaatjes over de historie van De Lier.

De plaatjesserie is tot stand gekomen dankzij de enorme inzet en betrokkenheid van Museum De Timmerwerf. Tijdens de actieperiode wordt bij iedere besteding van € 10 bij Jumbo De Lier een set van 4 historische plaatjes gratis verstrekt. Deze plaatjes kunnen worden ingeplakt in het speciaal voor de actie ontworpen verzamelalbum ‘De Lier in beeld’, dat zolang de voorraad strekt gratis verkrijgbaar is bij de supermarkt. 

Jumbo De Lier heeft eerder dit soort lokale acties op touw gezet. Zo waren er diverse sportplaatjesacties met lokale sportverenigingen. Nu is het de beurt aan de historie van de De Lier. In de vorm van verschillende thema’s zoals bijvoorbeeld dorpsgezichten, land- en tuinbouw, waterbeheer, ambachten, middenstand en religie wordt de geschiedenis van De Lier op een boeiende manier behandeld. Maar ook wordt onder meer teruggeblikt op de 2e wereldoorlog en komt de geschiedenis van sport en spel in De Lier aan de orde. Binnen deze thema’s zijn er 175 onderwerpen verwerkt tot plaatjes die op een groot formaat gedrukt zijn. In het speciaal ontwikkelde verzamelalbum (met harde kaft) is er voor ieder thema een inleiding en voor ieder plaatje een toelichtende tekst.

Voor de totstandkoming van deze fraaie serie plaatjes en het album werd een beroep gedaan op het bestuur van Museum De Timmerwerf. Met een voorbereiding van een aantal maanden lukte het hen om deze interessante serie onderwerpen samen te stellen en de beelden en teksten hiervoor aan te leveren. Jumbo De Lier is Museum De Timmerwerf zeer dankbaar dat zij deze taak op zich heeft genomen

Met een looptijd van 6 weken eindigt de actie op 7 februari a.s. Daarna zal een ruilbeurs georganiseerd worden zodat spaarders in het bezit kunnen komen van nog ontbrekende plaatjes. De verzamelalbums kunnen vanaf woensdag 28 december na 9.00 gratis meegenomen worden bij de supermarkt, zolang de voorraad strekt.