Lezing: dit hebben de Oranjes te maken met het Westland

Partnerbijdrage
Vrijwel alle koningen en koninginnen hebben onze dorpen en veilingen bezocht en deze bezoeken komen in de lezing uitvoerig aan bod.
Vrijwel alle koningen en koninginnen hebben onze dorpen en veilingen bezocht en deze bezoeken komen in de lezing uitvoerig aan bod. (Foto: PR)

In de maanden april – Koningsmaand – en mei besteedt het Westlands Museum aandacht aan de Oranjes. Zo is tot en met 26 mei een mini-expositie ingericht in het dijkhuis in de historische tuin. Deze expositie is ingericht met behulp van de omvangrijke verzameling die Westlander Wim Bom heeft opgebouwd.

In aansluiting op die expositie organiseert het museum op zondagmiddag 21 april een lezing over de Oranjes, waarbij zeker ook hun relatie met het Westland aan bod komt. Die komt onder andere naar voren in twee titels die koning Willem-Alexander bezit: Heer van Naaldwijk en Heer van Polanen. Maar die relatie gaat veel verder. Vrijwel alle koningen en koninginnen hebben onze dorpen en veilingen bezocht en deze bezoeken komen in de lezing uitvoerig aan bod. De lezing wordt verzorgd door Oranjekenner Wim Bom. Hij geeft een mooi inkijkje in de levens van de oranjes en vertelt talloze anekdotes en verhalen over deze familie die zo’n prominente rol heeft vervuld in de Nederlandse geschiedenis.

Praktische info

De lezing start om 14.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Kosten voor de lezing bedragen € 5,00 en dat is inclusief een bakje koffie bij binnenkomst. U kunt zich vooraf aanmelden via www.westlandsmuseum.nl/oranjes.