Smash Monster ‘eindelijk’ kampioenen van derde divisie tafeltennis

Sport
Kelvin Heemstra en Ron Vollebregt.
Kelvin Heemstra en Ron Vollebregt. (Foto: PR)

Het eerste team van tafeltennisvereniging Smash uit Monster is kampioen in de landelijke derde divisie geworden. “Nadat we zevenmaal als tweede eindigden in de competitie, eindelijk kampioen!” Een wedstrijd voor het einde van de competitie was het al duidelijk. De heren konden na hun uitwedstrijd in Volendam niet meer ingehaald worden.

Team 1, bestaande uit Kelvin Heemstra, Dick Voois, Ron Vollebregt, Sander Kuyvenhoven, Cos Nowé en Wouter Schoeber speelden dit seizoen in de derde divisie volgens het nieuwe vier-tegen-vier systeem. De Nederlandse Tafeltennisbond introduceerde vanaf dit seizoen het nieuwe spelconcept voor de landelijke seniorencompetitie heren (1e tot en met 3e divisie). In een competitiewedstrijd worden per team 4 spelers opgesteld. De spelers spelen allemaal drie enkelwedstrijden en er wordt een dubbelwedstrijd gespeeld. In totaal betekent dit dertien wedstrijden. Er zijn dus ook 13 punten in plaats van 10 punten per competitiewedstrijd te verdelen.

Overwinningen in dubbele cijfers

Geheel onverslagen waren de heren Smash echter niet. In het begin van de competitie werd in Ede een nederlaag van 10-3 geïncasseerd. Thuis in de Rinus Nederpelzaal in Monster werd dit echter rechtgezet door met 12-1 van tafeltennisvereniging Ede 2 te winnen. Zulke grootse overwinningen in de dubbele cijfers werden vaker geboekt. Bijvoorbeeld ook tegen Rapidity 1 uit Beverwijk, Victory ‘55 1 uit Volendam en Alexandria ‘66 3 uit Rotterdam. Vandaar dus dat voor het eind van de competitie de heren van Smash niet meer ingehaald konden worden.

Kampioen in Volendam

Een wedstrijd voor het einde van de competitie was het al duidelijk dat het kampioenschap gevierd kon worden. Zaterdag 18 november reisden Dick Voois, Cos Nowé, Kelvin Heemstra en Ron Vollebregt naar Volendam om het op te nemen tegen het eerste team van Victory ‘55. Deze dag werden de wedstrijden in eerste instantie om en om gewonnen. Het ging tot 4-4 gelijk op. Daarna wisten de Smashers uit te lopen en met 5-8 te winnen.
Nadat duidelijk werd wat de concurrentie gedaan had, en dan voornamelijk DOV 1 uit Heerhugowaard, kon gefeest worden. Duidelijk werd dat het kampioenschap niet meer weggegeven kon worden met een voorsprong van 15 punten op DOV 1.

Laatste wedstrijd

Zaterdag 25 november stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Een ritje naar Heerhugowaard om het op te nemen tegen DOV 1. Doordat met 7-6 verloren werd, werden 6 punten bijgeschreven bij het puntentotaal van Smash. Voor de eindstand maakte het voor Smash niet uit. Voor nu de winterstop en dan… op naar de tweede divisie.