Renovatie van openluchtzwembad De Waterman in volle gang

Sport
De tegels rondom het zwembad zijn verwijderd.
De tegels rondom het zwembad zijn verwijderd. (Foto: Stichting Waterman Natuurlijk)

De renovatie van openluchtzwembad De Waterman in Wateringen is nu echt in volle gang. In de recente nieuwsbrief van de vereniging achter dit initiatief, Stichting Waterman Natuurlijk!, wordt de huidige stand van zaken uitvoerig toegelicht.

Fase 1 van de renovatie, gericht op het zwembadgedeelte, heeft al aanzienlijke vorderingen gemaakt. Een bouwweg aan de kant van de Bovendijk is aangelegd om het zware verkeer naar/van het zwembadgedeelte soepel te laten verlopen. Daarnaast zijn parkeerplaatsen voor bouwverkeer en medewerkers gerealiseerd. Op 18 januari werd de eerste paal geslagen voor de technische ruimte, waarbij een kelder onder deze ruimte is uitgegraven. Tegels rond het zwembad zijn verwijderd, en de bovenrand van het zwembad wordt verlaagd om het wateroverloop niveau gelijk te maken met de badrand. Diverse specifieke werkzaamheden zijn ook reeds uitgevoerd.


De eerste paal voor de technische ruimte wordt op 18 januari geslagen. - Stichting Waterman Natuurlijk!

Uitdagingen

Echter, met de vooruitgang komen ook uitdagingen. De grond die uit de uitgegraven kelder komt, wordt tijdelijk op de zonneweide geplaatst. Deze grond, bestaande uit zware lemen klei, kan niet direct gebruikt worden voor ophoging of egaliseren van de zonneweide. Hierdoor staat de vereniging voor een extra taak na de renovatie om de zonneweide weer op orde te brengen.

De opslag op de parkeerplaats wordt benadrukt als niet-gerelateerd aan De Waterman, maar aan werkzaamheden elders. Om overlast te minimaliseren, is afgesproken dat zwaar verkeer rond de spitsuren van scholen zal worden vermeden.

Miscommunicatie

Een kleine miscommunicatie zorgde ervoor dat het bestuur en medewerkers niet op de hoogte waren van de eerste paalslag op 18 januari. Desondanks blijft de vereniging vastbesloten om toekomstige mijlpalen gezamenlijk te vieren.

Terwijl fase 1 in volle gang is, wordt er gestaag doorgewerkt aan fase 2 met de steun van privé-geldschieters. De goedkeuring van vergunningen voor het plaatsen van een dak vol zonnepanelen wordt nu afgewacht. De nieuwe ontmoetingsruimte, die de grote herenkleedkamer zal vervangen, nadert voltooiing, inclusief geïsoleerde wanden en plafonds. Werk aan de nieuwe toiletten verloopt volgens schema.


Werk aan de nieuwe toiletten door Ted. - Stichting Waterman Natuurlijk!