Sportclub Monster triomfeert over Verburch in beladen derby

Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Archief)

Op Sportpark Polanen ontbrandde zaterdag 20 april de langverwachte clash tussen Sportclub Monster en Verburch in een spectaculaire derby. De thuisploeg, Sportclub Monster, verpletterde Verburch met een overweldigende 5-1 overwinning, waarbij de geestdrift van de fans tot aan de hemel reikte.

Het duel begon met een intense strijd om de dominantie op het veld. Verburch opende de aanval met een veelbelovende kans, maar hun poging werd meedogenloos van de doellijn weggehaald. Echter, na ruim twintig minuten wist Sportclub Monster haar eerste kans te verzilveren. Jordi van Maanen bracht het stadion in extase door de bal laag in de hoek te schieten, waarmee hij zijn ploeg op een verdiende voorsprong zette. En alsof dat nog niet genoeg was, voegde van Maanen drie minuten later nog een doelpunt toe aan zijn persoonlijke tally, waardoor de thuisploeg met een comfortabele 2-0 voorsprong de kleedkamers inging.

Strafschop

Net toen de eerste helft ten einde leek te lopen, kreeg Verburch een sprankje hoop toen Vince van der Knaap vanaf de strafschopstip de 2-1 aantekende, waarmee de spanning weer terugkwam in de wedstrijd.

Na de rust liet Sportclub Monster echter geen spaan heel van de ambities van Verburch. Halverwege de tweede helft bracht Jesper Warbout de voorsprong van de thuisploeg op 3-1, waarna de weerstand van Verburch definitief gebroken leek. Bryan Hogervorst en Andreas van Harinxma voerden de score verder op tot een verbluffende 5-1 eindstand, waarmee Sportclub Monster met opgeheven hoofd en een overvloed aan trots het veld verliet.

Zie Haaglanden Voetbal voor meer Westlands voetbalnieuws.