Jutta Leerdam kiest voor schaatsteam IKO onder leiding van broers Ten Hove

Sport
De aanwezigheid van Leerdam zou de ploeg niet alleen sportief versterken, maar ook de publicitaire exposure vergroten.
De aanwezigheid van Leerdam zou de ploeg niet alleen sportief versterken, maar ook de publicitaire exposure vergroten. (Foto: NOS)

Schaatsster Jutta Leerdam lijkt op weg te zijn naar een contract bij schaatsteam IKO, gevestigd in Groningen. Na haar vertrek bij Jumbo stond de 25-jarige schaatster op een kruispunt in haar carrière, waarbij ze de mogelijkheid had om een eigen (eenmans)ploeg te vormen of zich aan te sluiten bij een bestaand team. Na meerdere gesprekken lijkt de keuze nu te vallen op het laatste.

De komst van Leerdam naar Team IKO zou een belangrijke verandering betekenen voor het team, dat tot voor kort een bescheiden rol speelde in het schaatslandschap. Met Joy Beune als opkomend talent had het team al een veelbelovende schaatser aan boord, maar de toevoeging van Leerdam zou het team plotseling in de schijnwerpers plaatsen.

Persoonlijke aanpak

Bij IKO wordt al jaren vakwerk geleverd met een gerichte persoonlijke aanpak, waar Leerdam naar op zoek was. De broers Erwin en Martin ten Hove, oprichters van het team, hebben de afgelopen seizoenen een sterke reputatie opgebouwd. De aanwezigheid van Leerdam zou de ploeg niet alleen sportief versterken, maar ook de publicitaire exposure vergroten.

Hoewel de financiële haalbaarheid in eerste instantie twijfelachtig leek, lijkt geld geen doorslaggevende factor te zijn voor Leerdam. Haar focus ligt op het behalen van olympisch goud in 2026, en ze ziet bij IKO de beste mogelijkheid om dit doel te verwezenlijken. De komende dagen wordt verwacht dat de definitieve contractondertekening zal plaatsvinden, waarmee Leerdam zich aansluit bij het Groningse schaatsteam.