Gemeente besluit BIZ De Lier te verlengen

Zakelijk
Verenigd in de BIZ De Lier zorgen winkeliers er samen voor dat het winkelgebied er mooi uit blijft zien, onder meer met hanging baskets.
Verenigd in de BIZ De Lier zorgen winkeliers er samen voor dat het winkelgebied er mooi uit blijft zien, onder meer met hanging baskets. (Foto: Rodi.nl)

Als het aan het Westlands college van B en W ligt, wordt de bedrijveninvesteringszone (BIZ) in De Lier verlengd. Dat heeft verantwoordelijk wethouder Pieter Varekamp (o.a. Economie) besloten.

Een BIZ is een relatief nieuwe manier waarop bedrijven in een afgebakend gebied - in dit geval een winkelgebied - met elkaar samenwerken. Het doel is om die gebieden er netjes en mooi uit te laten zien. De bedrijven die meedoen betalen een soort belasting aan de stad. Die gemeente geeft dat geld weer aan groepen van ondernemers. Een BIZ blijft maar maximaal vijf jaar bestaan.

De huidige termijn van de BIZ in De Lier loopt eind december 2023 af. “In verband met goede ervaringen heeft de gemeente besloten mee te werken aan de verlening van de bedrijfsinvesteringszone in De Lier”, laat de gemeente weten. De BIZ De Lier zorgt onder meer voor de groenvoorziening, sfeerverlichting en de organisatie van verschillende activiteiten.

Stemmen

BIZ De Lier wil de komende vijf jaar, vanaf januari 2024, in elk geval door. Het college heeft ingestemd met de nieuwe uitvoeringsovereenkomst tussen de gemeente en de BIZ. Helemaal zeker is de verlenging nog niet. Na ondertekening van de uitvoeringsovereenkomst is het aan de gemeenteraad om de BIZ-verordening vast te stellen. Hierna vindt er een draagvlakmeting plaats, waarbij BIZ-plichtigen voor of tegen verlenging van de BIZ-termijn kunnen stemmen. Als genoeg BIZ-plichtigen dat willen, gaat de verlenging definitief door.