Meesterbakker Remmerswaal-Roodenrijs lanceert ‘Brood van Gisteren’

Zakelijk
Vanaf nu biedt Remmerswaal-Roodenrijs brood van gisteren aan tegen een lagere prijs.
Vanaf nu biedt Remmerswaal-Roodenrijs brood van gisteren aan tegen een lagere prijs. (Foto: PR)

Vanaf deze week biedt Meesterbakker Remmerswaal-Roodenrijs, met onder andere vestigingen in Wateringen, De Lier, ‘s-Gravenzande, Kwintsheul en Naaldwijk, een nieuw soort brood aan: ‘Brood van Gisteren’. Brood dat gisteren vers gebakken werd smaakt immers vandaag ook nog prima. Vanuit dit principe gaat de bakker weer een stapje verder om voedselverspilling tegen te gaan. 

“Elke bakker houdt aan het einde van de dag brood over,” vertelt Edwin Remmerswaal van Meesterbakker Remmerswaal-Roodenrijs. “Dit overgebleven brood bieden we vanaf nu de volgende dag aan tegen een gereduceerde prijs. Hiermee willen we voedselverspilling verminderen en samen met onze klanten een positieve bijdrage leveren aan een duurzame toekomst.”

Voordelig

In de winkels van Meesterbakker Remmerswaal-Roodenrijs wordt het ‘Brood van Gisteren’ heel gesneden en verpakt aangeboden voor €1,50, €2,00 of €2,50, afhankelijk van de oorspronkelijke prijs. Remmerswaal: “Het brood is niet van te voren te bestellen, omdat we nooit weten wat er over blijft. We raden aan om ‘s morgens gewoon even te komen kijken wat er op het ‘Brood van Gisteren’-rek ligt.”

Niets weggooien

De bakker heeft al verschillende bestemmingen voor niet verkochte bakkerijproducten. “Er gaat brood naar de Voedselbank en we bieden producten aan via Too Good To Go, we verwerken het tot paneermeel en we maken er hartige broodcrackertjes van,” somt Remmerswaal op. “Het brood dat dan nog over is, wordt opgehaald door een boer, die het aan zijn dieren voert.” Met de verkoop van het Brood van Gisteren zorgt de bakker ervoor dat er meer overgebleven brood alsnog gebruikt wordt voor menselijke consumptie.

Verspillingsvrije week

Brood van Gisteren sluit uitstekend aan bij de Verspillingsvrije week die van 11 t/m 17 september 2023 wordt georganiseerd door stichting Samen Tegen Voedselverspilling. Een week die uitdaagt en inspireert om zo min mogelijk voedsel te verspillen. Kijk voor meer informatie op www.verspillingsvrijeweek.nl