Tiffany van Lenten grijpt nét naast titel NK Floral Art

Zakelijk
Tiffany van Lenten was de jongste deelnemer op het vierjaarlijkse NK.
Tiffany van Lenten was de jongste deelnemer op het vierjaarlijkse NK. (Foto: Decorum)

Op 14 en 15 januari streden de beste bloemstylisten van Nederland, waaronder de Westlandse Tiffany van Lenten, om de titel Nederlands kampioene Floral Art. Franka Roenhorst ging uiteindelijk met de eerste plaats naar huis, maar Tiffany veroverde - als jongste kandidaat! - een mooie tweede plek.

Tiffany van Lenten runt sinds 2018 haar eigen bedrijfje By Tiffany floral concept and design in Monster. Ze ontwerpt hiermee diverse bloemstukken, waaronder bruidsboeketten en decoratie voor fotoshoots. In juni 2023 stak ze voor het eerst een boot op in het Varend Corso: Duit voor een schuit. Ook was ze deel van een team dat de welkomstinstallatie maakte bij de entree van de Interflora World Cup in augustus 2023 in Manchester (UK), een project van 7,5 meter. Verder werkte ze mee aan de vormgeving bloemeninstallaties op de Royal Holland Trade Fair.

Andere bloemstylisten

De andere topbloemstylisten waren Miranda ter Voorde, Tom Siebers, Anniek Siegers, Rene van de Biezen, Bert Evers, Melissa Smedes en Anneke Douma. Tiffany van Lenten was de enige Westlandse deelnemer. De wedstrijd wordt elke vier jaar georganiseerd voor het VBW, de brancheorganisatie voor bloemisten in Nederland. Met haar overwinning heeft Franka Roenhorst zich geplaatst voor het WK Floral Art, dat in 2025 plaatsvindt in Den Haag.

Zes opdrachten

Alle deelnemers kregen zes opdrachten, waaronder twee verrassingopdrachten. De verrassingsopdrachten, waarbij het ging om het aanbieden van een logo en het thema ‘ontluikend voorjaar’, werden gesponsord door Decorum plants & flowers. Onder andere met bol op pot, lisianthus, trosroos, phalaenopsis en tulpen werden de mooiste creaties gemaakt.


Tiffany in opperste concentratie. - PR

Het improvisatievermogen van de deelnemers werd getest in deze opdrachten. Dit allemaal onder het toeziend oog van de bezoekers van Trendz, een vakbeurs in Gorinchem waar retailers terecht kunnen om de gezichten achter ruim driehonderd merken te ontmoeten.

Winnares

Twee dagen lang was de spanning te snijden, maar maandagavond 15 januari werd de winnares bekend gemaakt. Met 434,38 punten won Franka Roenhorst de titel ‘Nederlands kampioene Floral Art’ en een financiële bijdrage voor haar deelname aan het WK Floral Art in 2025. Tiffany ging naar huis met de tweede plek. Op Instagram deelt ze haar enthousiasme: "Nooit durven dromen dat ik hier al mocht staan op deze leeftijd, als jongste kandidaat! Zo onwijs blij!
Iedereen onwijs bedankt voor de support!"


Franka Roenhorst werd eerste. - Fotostudio Gerard-Jan Vlekke