Om deze reden is The Vineyard in Monster gesloten

Zakelijk
The Vineyard opende haar deuren op 3 mei 2023.
The Vineyard opende haar deuren op 3 mei 2023. (Foto: Archief)

Het pittoreske restaurant The Vineyard, gelegen in Monster, heeft onverwacht aangekondigd dat het haar deuren heeft gesloten. Dit nieuws kwam als een verrassing voor velen, aangezien het etablissement slechts een jaar geleden haar poorten opende. De abrupte sluiting werd bevestigd door een verklaring op hun website en door woordvoerder Rick Vermeer, die aangaf dat de horecagelegenheid per 1 mei haar activiteiten heeft gestaakt.

De verklaring op de website van The Vineyard onthulde dat de beslissing om te sluiten was ingegeven door financiële moeilijkheden. “De kosten zijn groter dan we kunnen dragen en we hebben gemerkt dat we hierdoor meer bezig zijn met het draaiende houden van de horeca, dan met het uitdelen van de liefde van Jezus,” aldus de verklaring. Deze zin benadrukte de diepere missie van The Vineyard, die gericht was op het creëren van een ontmoetingsplek waar liefde, geloof en verbinding centraal stonden.

Toekomstplannen

Rick Vermeer, woordvoerder van The Vineyard, gaf aan dat de horeca-activiteiten zoals ze het afgelopen jaar werden uitgevoerd, zijn gestaakt. Dit laat ruimte voor speculatie over de toekomstplannen van de ontmoetingsplek. “We zijn gestopt met de horeca in de vorm zoals we dat in het afgelopen jaar hebben gedaan,” verklaarde Vermeer, en hij voegde eraan toe dat er later meer bekend zal worden over de richting die The Vineyard zal inslaan.

The Vineyard, gelegen in het voormalige themapark De Westlandse Druif, opende haar deuren op 3 mei vorig jaar met als doel een gastvrije omgeving te bieden voor gemeenschap en reflectie. Hoewel het restaurant nu gesloten is, blijft The Vineyard actief met diverse andere activiteiten, waaronder evenementen voor mensen die ‘gelovig, zoekend of geïnteresseerd’ zijn, evenals de voortzetting van de druiventeelt in de naastgelegen kassen en dagbestedingsprogramma’s op het terrein.

Wij geloven dat Hij nog iets veel groters van plan is

Ondanks de onzekerheid over de toekomst van de ontmoetingsplek, geloven de eigenaren van The Vineyard sterk in de visie van God voor deze bijzondere locatie. “Wij geloven dat Hij nog iets veel groters van plan is,” verklaarden ze. Deze woorden weerspiegelen de hoop en vastberadenheid van de gemeenschap achter The Vineyard om hun missie voort te zetten, zij het op een nieuwe manier.