Project Plant a friend voor eenzame jongeren is nu een stichting

Zorg
Van links naar rechts: Jacky Dekkers, Roos Vollebregt en Sylvia Garot.
Van links naar rechts: Jacky Dekkers, Roos Vollebregt en Sylvia Garot. (Foto: PR)

Roos Vollebregt droomde er al langere tijd van: het officieel inschrijven van Plant a friend als stichting. Die droom is werkelijkheid geworden. Roos Vollebregt: “Nu Plant a friend officieel is ingeschreven, kunnen wij nog meer jongeren met eenzame gevoelens bereiken.” De stichting wil uitbreiden richting andere gemeenten.

Sinds maandag 11 september is Plant a friend officieel een stichting. Met Roos Vollebregt als voorzitter, Jacky Dekkers als secretaris en Sylvia Garot als penningmeester. Rishi Babullal is tweede penningmeester.

Eenzaamheid onder jongeren

Plant a friend is een initiatief dat jongeren van 16 tot en met 28 met elkaar in contact brengt. Wie zich aanmeldt – dit kan via de website –, krijgt een plantje thuisbezorgd. Als vijf jongeren in dezelfde leeftijdscategorie zich hebben aangemeld, worden ze in een appgroep geplaatst. Een host in deze groep zorgt dat het gesprek op gang komt. In de appgroep kunnen de jongeren van alles bespreken en, als ze dat willen, zelf afspreken.

Bespreekbaar

Plant a friend wil eenzaamheid onder jongeren bespreekbaar maken. Dit doet Plant a friend door de gesprekken in de appgroepen, maar ook door workshops te geven op scholen over eenzaamheid. Zo leren de leerlingen hoe je eenzaamheid kunt herkennen en wat je ertegen kunt doen.


Meer jongeren bereiken

In de komende jaren wil Plant a friend in meer gemeenten actief zijn. Hiervoor zetten ze in op het vergroten van bekendheid bij gemeenten en welzijnsorganisaties. Plant a friend wil worden gezien als onderdeel van de aanpak tegen eenzaamheid en wil een erkende interventie worden. Zo wil Plant a friend meer jongeren bereiken.

Roos Vollebregt: “Sinds 2 jaar ben ik betrokken bij Plant a friend en doe ik mijn best om op allerlei manieren eenzaamheid onder jongeren te verminderen. Ik ben heel trots op waar wij nu met Plant a friend staan en kan niet wachten om al onze mooie ideeën in de toekomst uit te voeren.”