De ideale planten voor je badkamer

Accessoires
Geniet van groen tijdens het baden.
Geniet van groen tijdens het baden. (Foto: Unsplash)

In je badkamer kom je helemaal tot rust. Het is een perfecte plek om stijlvolle planten neer te zetten. Wij vertellen je welke planten hier het meest voor geschikt zijn!

De badkamer is een warme en vochtige ruimte. Geen ideale plek voor een plant, zou je denken. Er zijn echter verschillende tropische planten die hier juist heerlijk vertoeven. Wil je jouw badkamer een groene en gezonde vibe geven? Je kunt uit de volgende opties kiezen:

1. Varen

De varen houdt van een hoge luchtvochtigheid en heeft weinig zon nodig. Ook fijn: deze plant zet eventuele CO2 om in zuurstof. Goed voor je gezondheid!

2. Lepelplant

Met de aanwezigheid van de lepelplant blijft jouw badkamer fris en fruitig. Ook de lepelplant zet vuile stoffen om in zuurstof. De lepelplant is gek op vocht en komt oorspronkelijk uit het regenwoud.

3. Graslelie 

De graslelie kan zowel in de zon als in de schaduw goed overleven. Geef de graslelie twee keer in de week water voor een lang en gelukkig plantenleven. 

4. Orchidee

Orchideeën vinden het fijn in de badkamer; deze bloem is namelijk familie van de lepelplant. Het is wel belangrijk dat je orchidee regelmatig water geeft. 

5. Aloë vera

De aloë vera doet het goed in een donkere en vochtige ruimte. Deze plant is namelijk ontzettend sterk. Tip: geef de aloë vera niet teveel water.

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!