Bureaustoel kopen: waar moet je op letten?

Accessoires
Waar moet je op letten als je een bureaustoel koopt?
Waar moet je op letten als je een bureaustoel koopt? (Foto: Adobe Stock)

Werk je regelmatig thuis? Dan is een ergonomische stoel heel belangrijk. Waar moet je op letten als je een bureaustoel koopt? Wij geven tips!

Bureaustoel kopen: waar moet je op letten?

Goede ondersteuning voor je rug is héél belangrijk. Wanneer je comfortabel zit, voorkom je dat je na een lange werkdag last krijgt van klachten. De ideale hoogte (en beste zithouding) is wanneer je knieën in een hoek van 90 graden staan, met je voeten plat op de grond. Koop dus een bureaustoel die in hoogte verstelbaar is. Ben je lang, of juist relatief klein? Let hier dan goed op wanneer je een bureaustoel koopt! Veel stoelen hebben een maximaal instelbare hoogte.


Wanneer je lekker aan het werk bent, is het belangrijk dat de stoel meegeeft als je naar achteren leunt om even te ontspannen. Hierdoor wissel je actief werken (voorwaarts) en passief werken (achterwaarts) af. Vergeet sowieso niet om af en toe de benen te strekken en een rondje te lopen. 

Investeren in een bureaustoel

Een goede ergonomische bureaustoel kost geld. Wees dus niet bang om te investeren! Je rug zal je dankbaar zijn. Tegenwoordig zijn er veel bureaustoelen die niet alleen lekker zitten, maar er ook goed uitzien. Maak er een feestje van met mooie bekleding. Thuiswerken was nog nooit zó leuk!


Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!