DIY: maak je eigen hemelbed!

Accessoires
Een hemelbed heeft een sprookjesachtige uitstraling!
Een hemelbed heeft een sprookjesachtige uitstraling! (Foto: Adobe Stock)

Je slaapkamer een upgrade geven hoeft niet veel moeite te kosten. Je hebt er slechts de juiste producten én een beetje handigheid voor nodig. Vandaag vertellen we hoe je simpel én snel een hemelbed in elkaar zet!

Een hemelbed heeft een romantische en sprookjesachtige uitstraling. Je kunt het vaak terugvinden in sfeervolle hotels of Bed & Breakfasts. Een hemelbed in elkaar zetten kost minder tijd dan je denkt. Je hebt er acht houten balken of palen (het is maar net wat je mooi vindt), een decoupeerzaag, een afkortzaag, hoekprofielen en schroeven voor nodig. 

DIY: maak je eigen hemelbed

Heb je mooie en stevige planken of balken in huis gehaald? Zaag deze dan in de juiste maat en zorg ervoor dat je ze makkelijk en stevig aan het bed kunt vastmaken. Voor deze klus komt een afkortzaag goed van pas. Met een afkortzaag kun je hout mooi en strak afsnijden. 


Het hemelbed in elkaar zetten

Vervolgens bevestig je de balken of palen aan het bed. Je kunt dit op twee manieren doen: door de balken aan elkaar te schroeven en te verstevigen met hoekprofielen of door halfhoutverbindingen te maken met de decoupeerzaag. 

Decoreren maar!

Als de basis staat, is het tijd voor het leukste gedeelte: decoreren (oftewel: versieren). Je kunt jouw nieuwe hemelbed zo kleurrijk, minimalistisch of urban maken als je wilt. De eerste belangrijkste stap is het kiezen van de juiste gordijnen. Ga je voor donker en stevig of voor licht en romantisch? Kort, of lekker lang? Je kunt de gordijnen om het bed heen draperen of met een gouden lint aan de paal vastmaken. Maak het geheel af met leuke accessoires. Tip: kijk op Instagram hoe andere woonliefhebbers hun hemelbed decoreren. 

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!