6 superleuke manieren om droogbloemen te stylen

Accessoires
Van een kleurrijke bos tot neutrale takken: met droogbloemen kun je álle kanten op.
Van een kleurrijke bos tot neutrale takken: met droogbloemen kun je álle kanten op. (Foto: Adobe Stock)

Droogbloemen zijn hip & happening, en mogen deze winter niet in jouw interieur ontbreken. Nieuwsgierig? Dít zijn de leukste manieren om droogbloemen te stylen!

Van een kleurrijke bos tot neutrale takken: met droogbloemen kun je letterlijk álle kanten op. Pas de kleuren van jouw boeket aan op het desbetreffende seizoen. In de winter stel je een boeket samen met koele tinten zoals wit en blauw. In de zomer kies je voor warme kleuren, zoals rood, roze en geel!

Droogbloemen stylen tips

Droogbloemen staan niet alleen schitterend, ze brengen ook meerdere voordelen met zich mee. Ten eerste gaan ze lekker lang mee. Dit zijn een paar maanden of zelfs enkele jaren. Daarnaast hoef je droogbloemen niet in leven te houden. Kortom: je geeft geen water én je hoeft ze niet schuin af te snijden. Nog een voordeel: net als bij verse bloemen kun je droogbloemen in álle mogelijke kleuren krijgen. Ze zijn weliswaar iets duurder, maar die investering haal je er zó weer uit omdat ze lekker lang meegaan.

Manieren om droogbloemen te stylen

Verwerk een paar kleine droogbloemen in een fotolijst. Leuk als accessoire aan die ene kale muur of op een bijzettafel!


Droogbloemen onder een stolp

Houd je van die artistieke look? Zet een boeketje droogbloemen onder een stolp. Een echte eyecatcher!


Droogbloemen in een krans

Ook mooi: droogbloemen verwerken in een sierlijke krans. Je kunt dit zelf doen, of een kant-en-klare krans bestellen! 

Droogbloemen stylen

Verwerk droogbloemen op creatieve wijze in een slinger. Bijvoorbeeld door ze aan een grote houten tak te bevestigen, zoals hieronder te zien is. Een plaatje om naar te kijken!

Voor welke creatieve manier ga jij?

Volg ons op Instagram

Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Lees onze andere artikelen en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!