Woontrend: ontdek structuurverf

Accessoires
Creëer een unieke look met structuurverf!
Creëer een unieke look met structuurverf! (Foto: Adobe Stock)

Bij Rodi Wonen delen we wekelijks de nieuwste trends binnen de woon- en lifestylewereld. Deze keer: creëer een unieke look met structuurverf!

Uitgekeken op matte muurverf? En wil je jouw muren een unieke look geven? Structuurverf is trending! De naam verklapt het al, maar in structuurverf zitten zandkorrels. Deze korrels creëren een speciaal effect op de muur. Dit past mooi in elk interieur, waaronder de industriële woonstijl! Een voordeel van structuurverf is dat de oneffenheden van de onderliggende muur goed worden bedekt. Je kunt het daarnaast op élke ondergrond aanbrengen: van gips tot hout en beton. 

Woontrend: structuurverf 

Er zijn verschillende soorten structuurverf verkrijgbaar: van grove tot kleine korrels. Je kunt dit op variërende manieren uitsmeren. Structuurverf is niet alleen mooi op de muren van de woonkamer: probeer het ook op de buitenmuren! Met één laag heb je de muur al gedekt. Ook fijn: structuurverf is watervast. Onder andere Flexa, Histor en Sikkens hebben structuurverf in het assortiment. Meng dit tot jouw favoriete kleur!

Let wel op: wil je deze muur ooit weer behangen? Dan moet de structuurverf eerst verwijderd worden. Dit neemt veel tijd in beslag, dus houd daar rekening mee.

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!