Ontdek de Flexa Kleur van het Jaar 2023!

Accessoires
'Wild Wonder' is een zachte tarwegele kleur die elk interieur warmte geeft.
'Wild Wonder' is een zachte tarwegele kleur die elk interieur warmte geeft. (Foto: Flexa Kleurentrends 2023 - Flexa.nl)

Positiviteit, natuur en vrijheid: ontdek de Flexa Kleur van het Jaar 2023, Wild Wonder! Deze natuurlijke geeltint staat voor verbinding met de natuur én zorgt ervoor dat je huis echt als ‘thuis’ voelt. Rodi Wonen laat zien hoe je Wilder Wonder in het interieur combineert!

‘Wild’ verwijst naar het vrije gevoel van de natuur en ‘Wonder’ naar de natuurlijke magie die overal om ons heen staat. Een panel met internationale designexperts heeft de tint Wilder Wonder als Kleur van het Jaar uitgekozen.  Aansluitend op de Kleur van het Jaar zijn er paletten gemaakt met kleuren die gemakkelijk zijn toe te passen én die de verschillende trends reflecteren. De paletten heten Lush, Buzz, Raw en Flow. 


Beeld: Flexa Kleurentrends 2023 - flexa.nl

Vier trends, vier paletten 

Deze paletten reflecteren de manieren waarop de natuur de mens dingen leert én verzorgt. De aarde is de bron van alles, brengt troost en inspiratie. “Ons verhaal voor 2023 is er om je te helpen om de wonderen van de natuur te vertalen naar jouw huis”, zegt Heleen van Gent, Creatief Directeur van het Flexa ColorLab®. 


Beeld: Flexa Kleurentrends 2023 - flexa.nl

Zo bestaat het Lush Kleurenpalet uit tinten geïnspireerd op tuinen en bossen. Groene kleuren, bruintinten en zachte lilatonen. Deze kleuren geven een kalm én opgewekt gevoel, die ons herinneren aan onze plek in de natuur. 

Het Buzz Kleurenpalet is geïnspireerd op de natuurlijke energie en biodiversiteit van weiden, prairies en graslanden. In dit palet vind je vrolijke tinten zoals roze en oranje. 

Het Raw Kleurenpalet bestaat uit rijke en natuurlijke tinten die nooit overheersen: stro, paddenstoelen, oker en houtachtig bruin. 

Het Flow Kleurenpalet is geïnspireerd op de getijden, golven en de natuurlijke ritmes van de aarde. Tonen van schelp, grind en zand: dit zijn warme neutrale kleuren die fris en tijdloos aanvoelen.

Flexa Kleur van het Jaar 2023 kopen

De Flexa Kleur van het Jaar en de kleuren van de paletten Lush, Buzz, Raw en Flow zijn verkrijgbaar in veel verfwinkels. Daarnaast zijn ze te mengen en verkrijgbaar als kleurtesters. Handig!


Palet Lush. Beeld: Winsen, O.J. van (Odet)


Palet Buzz. Beeld: Flexa Kleurentrends 2023 - flexa.nl


Beeld: Flexa Kleurentrends 2023 - flexa.nl


Beeld: Flexa Kleurentrends 2022 - flexa.nl


Flexa Kleurentrends 2023 - flexa.nl


Beeld: Flexa Kleurentrends 2023 - flexa.nl

Meer inspiratie? Yes!

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Instagram van Rodi Wonen, of volg ons op Facebook!