Marineblauw in het interieur combineren: 5 leuke tips!

Accessoires
Marineblauw kan je interieur een vleugje luxe geven, maar hoe combineer je dit? Lees deze tips!
Marineblauw kan je interieur een vleugje luxe geven, maar hoe combineer je dit? Lees deze tips! (Foto: Canva)

Marineblauw is een prachtige kleur. Als je wel wat durft, staat het héél mooi in het interieur. Maar hoe combineer je marineblauw in je woning? Met welke kleuren gaat het goed samen, en met welke niet? Lees deze 5 handige tips! 

Blauw is een rustgevende en koele kleur die symbool staat voor evenwicht, kalmte en betrouwbaarheid. Daarom komen blauwe tinten goed tot hun recht in ruimtes waar ontspanning centraal staat. Denk aan de slaap- of badkamer. Ook marineblauw valt onder de rustgevende kleuren, maar straalt dankzij de diepe en rijke tint nét wat meer luxe uit.

Marineblauw combineren

1. Een koele kleur zoals marineblauw kun je het beste combineren met warme materialen. Denk aan (vintage) hout, kunstleer, riet en stoffen in een warme kleur. Dit geeft een mooi contrast, waardoor jouw woonruimte er al snel stijlvol uitziet!

2. Tip: wil je een muur marineblauw verven, of een mooie fauteuil in deze kleur kopen? Kijk dan eerst wat voor lichtinval de ruimte heeft. Marineblauw staat vooral mooi in kamers met een warme lichtinval. Dit zijn vaak ruimtes die naar het westen gericht zijn. Is de ruimte noordelijk of oostelijk gelegen, dan wordt de koele tint van marineblauw versterkt. Daardoor kan de kamer donker en killetjes aanvoelen. 

Lees verder na de afbeelding


Marineblauw kleurenpalet

3. Marineblauw is goed te combineren met andere blauwe kleuren. Dit noemen we ton-sur-ton. Je combineert lichte en donkere tinten blauw met elkaar, zodat de ruimte een rustgevende vibe blijft houden en tegelijkertijd wat meer levendigheid krijgt!

Hoe combineer je verschillende nuances in blauwtinten? Schilder de muur in een marineblauwe kleur en geef het wandplankje een lichtere tint blauw met dezelfde koele ondertoon. De gordijnen kun je in een mooie diepe blauwtint kopen, of juist in een warme bruine tint voor meer variatie. Zachte kleurnuances geven een ruimte meer levendigheid, zonder dominant te zijn.

Marineblauw interieur

4.  Je kunt marineblauw heel goed combineren met een contrasterende gele kleur. Je kunt voor een mooie okergele kleur gaan, of juist een vleugje luxe toevoegen met gouden accessoires. Goud valt namelijk ook binnen het gele kleurenpalet! Deze combinatie komt perfect tot zijn recht in de woonkamer, doordat het voor een stoere én levendige uitstraling zorgt. 

Lees verder na de afbeelding


Marineblauw combineren interieur

5. Als je een marineblauwe muur te heftig vindt, dan kun je er ook voor kiezen om een meubelstuk in deze blauwe tint te schilderen. Dit is leuk om te doen, en je hebt een uniek meubelstuk! Wat dacht je van een bijzettafel, boekenkast of eettafel? Op die manier voeg je een leuke pop of colour toe aan jouw woonruimte. Doen! Is marineblauw niet helemaal jouw ding? Ga dan voor zacht en vergrijsd blauw. Dit is één van de trendkleuren van 2024!

Veel succes met het inrichten van jouw interieur! Met déze tips komt het combineren van marineblauw in jouw woning helemaal goed. 

Volg ons op Instagram

Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Lees onze andere artikelen en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!