Voel je tHUISS met Nikki: DIY kerstbal

Accessoires
Nikki Fischer, interieurstyliste HUISS.
Nikki Fischer, interieurstyliste HUISS. (Foto: HUISS)

Even voorstellen: Nikki Fischer is interieurstyliste en eigenaresse van HUISS. Ze woont samen met haar vriend en kat Muis in het centrum van Alkmaar. Op Rodiwonen.nl deelt Nikki elke maand leuke DIY’s én duurzame tips. Deze keer deelt ze een DIY voor een teddy kerstbal!

Nikki: “De laatste maand van het jaar staat voor de deur! Tijd voor mooi gedekte tafels, kransen aan de voordeur en een stijlvolle of juist gekke kerstboom. Bij ons thuis is een kerstboom helaas nooit een succes. Onze poes Muis slaat de ballen er uit en knaagt de verlichting door (ja, ze neemt haar naam Muis wel heel letterlijk).

Ik ben benieuwd of jullie al weten welk thema de kerstboom dit jaar krijgt; rood, zilver, goud gekleurd of….? Om alvast wat inspiratie te geven heb ik dé trend van dit jaar, Teddy, vertaald naar een kerstbal.

DIY: maak je eigen teddy kerstbal


Beeld: HUISS

Benodigdheden: schaar, mesje, stuk karton, schaaltje om een rondje mee uit te knippen en wol.

Stap 1. Maak van karton twee rondjes en snij met een mesje een rondje uit in het midden.

Stap 2. Pak de bol wol en draai deze stukje bij beetje om de ronde mal heen, totdat het middelste gaatje bijna dicht is. Ik heb gekozen voor witte wol voor het teddy effect, maar je kunt ook uitpakken met een andere kleur!

Stap 3. Pak de schaar en knip de buitenste rand door, zodat het kartonnen rondje weer zichtbaar wordt.

Stap 4. Zorg dat je een los stukje wol overhoudt, wat later ook als hanger gebruikt kan worden. Deze wikkel je tussen de twee ronde kartonnetjes en knoop je vast, zodat de touwtjes niet losgaan.

Stap 5. Haal de kartonnetjes er voorzichtig af en tada: een rond teddy bolletje!

Maak het af met een leuk strikje of verschillende kleuren wol, en de boom kan gevuld worden met je eigen teddy kerstballen!

DIY teddy kerstbal

Ik ben heel benieuwd naar jullie zelfgemaakte teddy kerstballen! Deel ze op Instagram en tag mij via @huiss.styling. Alvast hele fijne dagen toegewenst en tot volgend jaar!

Volg Rodi Wonen
Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook, zodat je de nieuwste column van Nikki als eerste kunt lezen!