Ontdek de romantische woonstijl!

Accessoires
Past een lieflijk en dromerig interieur bij jou?
Past een lieflijk en dromerig interieur bij jou? (Foto: Adobe Stock)

De romantische woonstijl is een tijdloze trend. Zachte kleuren, liefdevolle accessoires en zijden stoffen: de romantische woonstijl draait om fantasie. Benieuwd hoe je jouw interieur een vleugje romantiek kunt geven zónder dat het zoetsappig wordt? Wij delen tips én zetten de mooiste romantische meubels en accessoires op een rijtje!

Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Wat is een romantisch interieur?

De romantische woonstijl uit zich in romantische kleuren en verfijnde details. Als je van een rustig en overzichtelijk interieur houdt, is deze woonstijl misschien wel wat voor jou!

Romantische woonstijl kleuren

Het kleurenpalet is licht en neutraal. Beige, bruin en verschillende rozetinten vormen de basis. Oudroze is een prachtige kleur die heel goed in een romantisch interieur past. Datzelfde geldt voor terra, bordeaux en koraal. Hoe dromeriger én sfeervoller de kleurcombinaties, hoe beter!

Nieuwsgierig hoe dat er in de praktijk uit kan zien? Wij hebben een paar prachtige romantische interieurs op een rijtje gezet:

Deze badkamer heeft een verfijnde, romantische stijl. De kleuren zijn neutraal en zacht. De houten details maken het geheel af!

Sfeervol én dromerig: zo mooi kan een romantisch interieur eruitzien! 

Materialen romantische interieurstijl

De materialen zijn aaibaar, zoals bouclé en teddystof. Ook woonaccessoires van wol, satijn, linnen en velvet mogen niet ontbreken. Wat dacht je van een set sierkussentjes met zijdeglans? 

(Robuust) hout, messing en natuursteen zijn stevigere materialen, die ook goed bij een romantisch interieur passen. Op tafel zet je glinsterend servies en als opberger gebruik je een rieten mand. Een mooie bos (droog)bloemen in een sierlijke vaas mag niet ontbreken. En wat dacht je van een paar gouden of zilveren details, zoals gouden bestek of een zilveren kandelaar? 

Dit prachtige XL-boeket, genaamd ‘Gemma’, heeft zacht roze bloemen afgewisseld met rose goud. Je shopt ‘m hier. 

 Deze unieke kandelaar heeft de vorm van een tak met eekhoorns en biedt plaats voor 6 kaarsen. Je shopt ‘m hier


Romantische woonstijl accessoires 

Een romantische woonstijl hoeft absoluut niet ‘zoet’ te zijn. Romantiek kan sterk, puur én simpel zijn. Juist de details, zoals het servies, een dik vloerkleed en de gordijnen, maken het helemaal af. Een romantische inrichting kán simpelweg niet zonder een paar tierelantijnen. Van top tot teen hoeft natuurlijk niet, maar een paar accessoires doen wonderen voor dit interieur. Op zoek naar romantische woonaccessoires? Bezoek een antiekwinkel of ga naar de veiling!

Linnen gordijnen, zoals hieronder, passen perfect bij de romantische woonstijl. Je shopt ze o.a. bij By Mölle

En: juist door contrast gaan alle kleuren en materialen veel meer spreken. Maak je appartement of woning dus niet volledig oudroze of beige, maar mix en match! Tip: combineer de dromerige kleuren met glanzend metaal of matte tegels. Of dat nu vintage of industrieel is: het kan goed samen.

Romantische verlichting

Als je aan romantische verlichting denkt, dan denk je aan kroonluchters. Moeten deze van kristal zijn? Nee hoor. Ook kroonluchters van houten kralen of riet staan fantastisch. Sterker nog, dit zorgt voor een iets minder ‘over the top‘-gevoel. Ook mooi in deze woonstijl? (Spiegel)glazen bollen of lampionnen. Laat je inspireren! 

Deze mooie kroonluchter is een must-have voor jouw romantische interieur. Je shopt ‘m hier. 

Volg ons op Instagram

Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Lees onze andere artikelen en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!