Voel je tHUISS met Nikki: ‘Chroom is dé woontrend van 2024!’

Accessoires
Nikki Fischer is interieurstyliste en eigenaresse van HUISS.
Nikki Fischer is interieurstyliste en eigenaresse van HUISS. (Foto: HUISS)

Even voorstellen: Nikki Fischer is interieurstyliste en eigenaresse van HUISS. Ze woont samen met haar vriend en kat Muis in het centrum van Alkmaar. Op Rodiwonen.nl deelt Nikki elke maand leuke DIY’s, trends én duurzame tips. Deze keer laat ze dé woontrend van 2024 zien!

Nikki: "Bling bling! Zodra de kerstboom de deur weer uit is, krijg ik altijd zin in nieuwe accessoires in huis. In deze column laat ik je één van mijn favoriete en toch wel de opvallendste woontrend van 2024 zien.

Woontrend: chroom

De meeste interieurtrends blijven wel een aantal jaar in beeld. Altijd fijn, zo hoef je niet je hele interieur elk jaar aan te passen. Maar naast alle organische vormen, natuurtinten en vintage items is van alle woontrends van 2024 chroom toch wel mijn favoriet! Dan bedoel ik natuurlijk niet een geschilderde muur in een chroomtint, maar verschillende soorten accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een spiegel met een chromen lijst, chromen tafellampen, kandelaars of vazen. Deze trend uit de jaren 70 komt dus weer helemaal terug!


Met chroom is jouw interieur allesbehalve saai! Beeld: HUISS

Combineer dit dan wel met de andere trends, zoals bijvoorbeeld Scandinavisch. Misschien vraag je jezelf af: kan dit wel? Mijn antwoord is ja, dit kan juist heel goed! Contrast in je interieur is erg belangrijk om het geheel niet te saai te maken. Dit bereik je door verschillende materialen, een accentkleur of dus iets van chroom te gebruiken. Want zeg nou zelf, iedereen houdt toch wel van een beetje bling bling in het interieur?

Chroom stylen

Ik heb zelf alvast wat chromen inkopen gedaan voor onze nieuwe woning en ben gevallen voor twee vintage discoballen. De discoballen heb ik op de IJ-hallen in Amsterdam gevonden, gaaf hè!

Mijn styling tip: mocht je nu al gouden accessoires in huis hebben, geen paniek. Chroom combineren met goud mag gewoon! Alles mag bijna in de interieurwereld, als je maar zorgt dat het persoonlijk blijft mét een klein pepertje voor de pit ;)

Nieuwsgierig naar chromen woonaccessoires? Hieronder staan wat voorbeelden. Veel succes en plezier met het toepassen van deze woontrend in jouw huis!"

Tekst gaat verder na de afbeeldingen


Volg Rodi Wonen
Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook, zodat je de nieuwste column van Nikki als eerste kunt lezen!