Roze in het interieur zónder dat het ‘too much’ wordt: tips

Accessoires
Roze geeft rust. Met deze kleur op de muren geef je een ruimte een prettige sfeer, rust én een trendy look!
Roze geeft rust. Met deze kleur op de muren geef je een ruimte een prettige sfeer, rust én een trendy look! (Foto: Adobe Stock)

Als je je interieur wil (her)inrichten, is het kiezen van de juiste kleur best lastig. Wij zetten roze graag in het zonnetje, want dit is een kleur waar je veel kanten mee op kunt. Héél veel. Of je nu gek bent op expressieve kleuren of voor Scandinavisch gaat: ontdek de voordelen van roze in het interieur!

Roze geeft rust. Met deze kleur op de muren geef je een ruimte een prettige sfeer, rust én een trendy look! De tijd dat deze kleur ‘meisjesachtig’ was, is inmiddels voorbij. Het is juist een hele fijne kleur, vooral omdat elke tint roze een andere sfeer vertegenwoordigt. Roze in jouw interieur kun je dan ook beschouwen als een statement!

Roze combineren in huis

Roze werkt vooral goed wanneer je verschillende tinten van deze kleur met elkaar combineert. Ton-sur-ton op de muren dus. Denk aan een mooie combinatie van oud-, en poederroze met koraal als felle tegenhanger.

Wil je geen overkill van roze in je interieur, kies er dan voor om één muur in deze kleur te schilderen. Wat dacht je van een zachte roze tint, zoals onderstaande muurverf van GAMMA in de kleur morgenstond? Dit kun je prachtig combineren met andere lichte kleuren zoals beige, crème of lichtgroen! En roze kan ook heel goed gecombineerd worden met kastanjebruin en zwart. 

Verven maar! Je koopt deze muurverf, in de kleur morgenstond, hier. 

Durf je uit te pakken? Dan is deze muurverf van Perfection in de kleur Macaron misschien wel wat voor jou!


Roze kleur interieur

De kleur roze in huis zorgt voor een licht en luchtig interieur. Dit kun je perfect combineren met materialen zoals (massief) hout, beton, linnen en meubels in organische vormen. Ook planten kun je goed combineren met de kleur roze. Roze past sowieso perfect bij de ‘natuurlijke’ trend. Hierin voeren aardetinten (zoals bruin en groen) de boventoon. Is jouw huis ingericht volgens de urban jungle-stijl? Probeer eens een muur roze te schilderen, en ontdek hoe mooi deze twee stijlen met elkaar combineren!

Roze combineren in huis

Roze is een kleur die veel verder gaat dan alleen een muurtje in de woonkamer. Geef je slaapkamer een luxe uitstraling met verschillende tinten roze of koop roze accessoires voor de badkamer. Wat dacht je van een roze wasbak, poederroze tegels of een roze douchemat? Keuzes genoeg!

Nieuwsgierig hoe je roze in je interieur kunt toepassen zónder dat het too much wordt? Wij zetten wat fijne inspiratie op een rijtje!


Roze combineren woning

Ben je nog niet helemaal overtuigd van de kleur roze? Lees dan dit artikel en ontdek welke kleur goed in jouw interieur past!

Volg ons op Instagram

Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Lees onze andere artikelen en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!