Voel je tHUISS met Nikki: zomerse DIY

Duurzaam
Nikki Fischer, interieurstyliste HUISS.
Nikki Fischer, interieurstyliste HUISS. (Foto: aangeleverd)

Even voorstellen: Nikki Fischer is interieurstyliste en eigenaresse van HUISS. Ze woont samen met haar vriend en kat Muis in het centrum van Alkmaar. Op Rodiwonen.nl deelt Nikki elke maand leuke woontrends, DIY’s én duurzame tips. Deze keer deelt ze een zomerse DIY!

Nikki: “Het is volop zomer, en we genieten lekker van de vakantie! Misschien hebben jullie nog wel een uurtje over om lekker aan de knutsel te gaan? Ik heb een leuke Do It Yourself. Simpel, maar superleuk als decoratie of om als cadeautje weg te geven: een bloemenvaasje van koffiemelkflesjes.


Maak zelf een bloemenvaasje met koffiemelkflesjes. Beeld: HUISSS

Benodigdheden:

– Lege koffiemelkflesjes
– Houten plank van 8 centimeter breed
– Zaag
– Meetlint
– Pen
– Gatenboor 5 centimeter doorsnede
– Schroeven
– Boormachine
– Plukbloemen of een boeket

Stap 1 

Mijn moeder is gek op koffie, dus het sparen van koffiemelkflesjes is bij ons geen probleem. Mocht je geen koffiemelkflesjes hebben, dan kan dit natuurlijk met een ander model glaasje. Eerst week ik de etiketten en de plakresten van de flesjes in heet water, zodat de flesjes net op vaasjes lijken.

Stap 2 

Haal een houten plank bij de bouwmarkt van 8 cm breed, of misschien heb je nog een plank in de schuur liggen. Zaag deze met een handzaag of decoupeerzaag in 4 stukken, 2 x 24 cm en 2 x 11 cm lang. Deze 4 delen vormen het frame waar de 3 koffiemelk flesjes in komen te staan.

Stap 3 

Om te zorgen dat de bovenzijde van de flesjes door het hout komen, zodat er bloemetjes in kunnen, moeten er gaten in komen. Er zijn in totaal 3 gaten nodig die evenredig zijn verdeeld over het plankje van 24×8 centimeter. Teken dit netjes uit met een tussenruimte van 3 centimeter, en maak 3 gaten met de gatenboor met een doorsnede van 5 centimeter.

Stap 4 

De voorbereidingen zijn klaar, tijd om de DIY in elkaar te zetten! Zet de 2 plankjes van 11 centimeter rechtop en plaats de bovenzijde van het frame daarbovenop. Boor 4 gaten in elke hoek, om het aan elkaar te bevestigen. Vervolgens draai je het frame om en plaats je de 3 koffiemelkflesjes op zijn kop in het frame. Bevestig daarna de onderkant door middel van schroeven aan elke zijde.

Stap 5

Tada: je eigen bloemenvaasje! Superleuk om te vullen met gras of bloemen uit de tuin.

Volg Rodi Wonen
Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook, zodat je de nieuwste column van Nikki als eerste kunt lezen!