Interieurtip van Suus: dé najaarstrends

Duurzaam
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling.
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling. (Foto: Chiela van Meerwijk)

Susan Rietveld is interieurstyliste en eigenaresse van Stuff&Styling. Op rodiwonen.nl deelt Susan regelmatig de fijnste interieurtips. Deze keer laat de expert zien wat dit najaar dé interieurtrends zijn!

Susan: “Wat kun je verwachten op het gebied van de interieurtrends dit najaar? Welke kleuren en materialen zul je veel tegenkomen? Trends komen en gaan, en vaak blijven ze wat langer dan één seizoen. Zo voorspel ik dat we de volgende vijf trends dit najaar zéker nog blijven zien. 

Interieurtrend najaar 2023: vintage

Ik hou van vintage, en deze trend blijft! Mensen worden steeds bewuster in hun consumeren; wat mij betreft een hele goede ontwikkeling! Er kleeft ook een nadeel aan deze trend, je ziet namelijk steeds meer bedrijven ‘vintage’ items nieuw produceren. Heel leuk natuurlijk, maar let goed op: een product dat voor heel weinig geld aangeboden wordt kan gewoon niet op een duurzame en humane manier geproduceerd zijn. Daarentegen zijn er gelukkig ook bedrijven die mooie en eerlijke producten aanbieden. Dit zijn vaak wat duurdere meubels die met veel liefde zijn gemaakt. 

Ook zie ik bedrijven die alles plaatselijk laten fabriceren en circulaire en modulaire oplossingen bieden. Dit doen zij bijvoorbeeld door onderdelen uit te breiden of te vervangen. Soms nemen ze ook het product weer terug, en verkopen het vervolgens weer als used product. Hoe mooi is dat? Wat ik persoonlijk een heel leuk product vindt is het ‘oude’ schakelmateriaal van De Oude Schakelaar. Ziet er vintage uit maar is helemaal nieuw! Je kunt De Oude Schakelaar bewonderen op de vt wonen&design beurs. 

Interieurtrend najaar 2023: maximalisme

Je ziet dit najaar lekker veel kleur. Ik was deze zomer in Valencia en daar zag ik een volledig paarse winkelinrichting, zo gaaf! Je hoeft het natuurlijk niet gelijk zo groot in je interieur toe te passen. Je ziet het ook in combinatie met warme aardeinten en dan is het geheel wat rustiger. Als je wel wat durft, dan houd je waarschijnlijk wel van de combinatie met pastelkleuren zoals roze en mintgroen. Zal deze trend te maken hebben met het succes van de nieuwe Barbie film? 

Lees verder na de afbeelding


Interieurtrend najaar 2023: antiek

Antieke meubels zie je weer overal terugkomen. Denk aan antieke bedden, kasten, tafels en lampen, vaak in combinatie met de complete tegenhanger: modern design in glas en metaal. Zo zie je nog steeds veel swirlvormen, strepen, geometrische en ronde vormen. Dat zorgt voor een superleuke mix. Ook zie je wandkleden en kussens met stoffen in verschillende motieven in bruine kleuren en aardetinten, zoals warm terra en rood. Het mag allemaal lekker cosy!

Lees verder na de afbeelding


Interieurtrend najaar 2023: farmhouse/cottage

In het verlengde van de antiektrend zie ik ook de Engelse cottage of farmhouse veel voorbijkomen. Dit zijn keukens met een gordijntje in plaats van een deur, en gordijnen met een ruche of oma’s valletjes. Ouderwetse gezelligheid in een modern jasje. Ik hou van deze trend!

Lees verder na de afbeelding


Interieurtrend najaar 2023: authenticiteit 

Wat we ook steeds meer zien, is authenticiteit. Je huis weerspiegelt jou als persoon. Veel mensen zijn bezig met zelfkennis, spiritualiteit en bewustwording, en dit zie je echt terug. Geef spullen die jouw verhaal vertellen een prominente plek in huis. Vind je het lastig om dit zelf te doen? Werk samen met een stylist! Op de vt wonen&design beurs zijn stylisten aanwezig die gratis advies geven. Nóg een reden om heen te gaan!” 

Volg ons op Instagram

Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook, zodat je de nieuwste Interieurtip van Suus altijd als eerste kunt lezen!