Trend: meubels gemaakt van gerecyclede materialen

Duurzaam
Nieuwsgierig waar je gerecyclede meubels kunt kopen? Wij zetten een paar fijne merken op een rijtje.
Nieuwsgierig waar je gerecyclede meubels kunt kopen? Wij zetten een paar fijne merken op een rijtje. (Foto: Adobe Stock)

Ga je aan de slag met het (her)inrichten van jouw interieur? Dan is de kans groot dat je voor nieuwe meubels kiest. Maar wist je dat je óók meubels kunt kopen die gemaakt zijn van gerecyclede materialen? Minstens net zo stijlvol én lekker duurzaam!

Nieuwsgierig waar je gerecyclede meubels kunt kopen? Wij zetten een paar fijne merken op een rijtje. Dat scheelt weer zoekwerk. 

1. A Lott Of Space

Ga je verhuizen? Dan kan het gebeuren dat de bank die je meeneemt, in je nieuwe woning niet helemaal goed tot zijn recht komt. Het merk A Lott Of Space heeft daarvoor dé oplossing bedacht: een modulaire bank. Je kunt deze bank uitbreiden met nieuwe onderdelen als je groter gaat wonen of ‘m juist kleiner maken als je kleiner wil wonen. Elk onderdeel is thuis te repareren of te vervangen. Handig! Nog een voordeel: de bank ziet er prachtig uit. A Lott Of Space gebruikt zo veel mogelijk gerecyclede materialen én koopt de bank na gebruik van je terug om hem volledig te recyclen. 

Nieuwsgierig? Je shopt de modulaire bank hier

2. I am Recycled

Nanda en Michiel zijn de oprichters van I am Recycled en maken interieurproducten van rest- en duurzame materialen. Het ondernemende koppel wil hiermee een tegengeluid bieden aan het gemak waarmee spullen worden weggegooid. Tijdens het productieproces - de meubels worden handgemaakt - proberen Nanda en Michiel restafval te beperken of dit opnieuw te gebruiken, waardoor prachtige en tijdloze meubels ontstaan. 

Wat dacht je van deze toffe tafel, handgemaakt van resthout? Je shopt ‘m hier

3. vanPlestik

Duurzaam design in de woonkamer, wie wil dat nou niet? Nout is de eigenaar van vanPlestik en maakt samen met zijn team interieuraccessoires van gerecycled plastic die écht uniek zijn. Alle producten worden gemaakt in de werkplaats in Amsterdam met een 3D-printer die speciaal ontwikkeld is om plastic te recyclen. Het resultaat is onwijs tof!

Nieuwsgierig naar de producten van vanPlestik? Bezoek de webshop. 


4. Meubelstoffen van Bolia

Waarschijnlijk ken je interieurmerk Bolia al van de prachtige minimalistische designs. Het Scandinavische merk is weliswaar wat duurder, maar de producten gaan wél heel lang mee. De meest duurzame stof die Bolia gebruikt om meubels mee te bekleden is Bergo: voor 98% gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Je kunt ‘m in verschillende prachtige kleuren kopen: van zachtgroen tot verleidelijk blauw en beige.

Lekker zitten doe je met de meubels van Bolia! Neem hier een kijkje op de webshop

Volg ons op Instagram

Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Lees onze andere artikelen en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!