Woontrend: circulair leven

Huis
Duurzaam en goedkoop wonen? Het kan.
Duurzaam en goedkoop wonen? Het kan. (Foto: Adobe Stock)

Bij Rodi Wonen delen we wekelijks de nieuwste trends binnen de woon- en lifestylewereld. Deze keer: ontdek de circulaire woontrend! 

Een woning vinden is tegenwoordig een stuk lastiger dan vroeger. Vooral in grote steden is er ruimtegebrek. Daardoor ontstaan nieuwe en creatieve woonvormen, zoals de tiny house (waar we eerder al over schreven), pop-up woningen en Finch Buildings. Stuk voor stuk zijn dit duurzame woonvormen. Wij vertellen je er alles over!

Tiny house

Tiny house is een nieuwe, maar populaire woonvorm. Een tiny house is een klein, vrijstaand en volwaardig huisje met een oppervlakte van maximaal 50 m2De filosofie van de tiny houses is duidelijk: onze ecologische voetafdruk moet zo minimaal mogelijk zijn. Eenvoudig leven met alleen de meubels en producten die je écht nodig hebt. Overbodige rommel is een no-go.

Pop-up woningen

Deze woonvorm is ook nieuw in Nederland. Pop-up huizen worden in slechts vier dagen in elkaar gezet. Ze zijn ruim 90% beter geïsoleerd dan de meeste huizen en ruim de helft beter dan nieuwbouwwoningen. Dit scheelt veel stookkosten. Daarnaast zijn de kosten laag. Voor een woning van 150m2 betaal je zo’n €38.000,-. 


Finch Buildings

Ook trending: Finch Buildings. Dit zijn modulaire woningen van massief hout (CLT), die kunnen worden aangepast aan de omgeving. Finch Buildings worden ingezet als kantoor, appartement, studio of hotel. Makkelijk verplaatsbaar en snel gerealiseerd; hoe fijn is dat? Deze woonvorm is gasloos, CO2-loos én circulair. 

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!