De meestgemaakte interieurfouten (en hoe je ze voorkomt!)

Huis
Wij zetten de meestgemaakte interieurfouten op een rijtje!
Wij zetten de meestgemaakte interieurfouten op een rijtje! (Foto: Adobe Stock)

Wanneer je gaat verhuizen, heb je grootse plannen voor de inrichting. Wil je eventuele woonflaters voorkomen? Wij zetten de meestgemaakte interieurfouten op een rijtje!

Eén veelgemaakte fout is enthousiast shoppen vóórdat je een nauwkeurige plattegrond hebt gemaakt. Een goed begin is het halve werk, dus begin daar altijd mee! Wanneer je voor ogen hebt welke meubels je op welke plek wilt plaatsen, voorkom je dat het een ‘rommelhok’ wordt. 

Een plattegrond kun je makkelijk online maken, maar je kunt ook aan de slag met een liniaal, potlood en papier. 

De meestgemaakte interieurfouten

Het lijkt misschien logisch om alle meubels tegen de muur aan te plaatsen, maar let op: dit oogt al snel rommelig en ongezellig. Onze tip: varieer een beetje en plaats sommige meubels juist ín de ruimte. Met een open kast kun je de ruimte heel leuk door tweeën ‘breken’. Door een beetje te experimenteren kom je vanzelf tot een fijne opstelling. 

Maak een lichtplan

Wist je dat de verlichting vaak wordt vergeten? Voorkom dat je hier op het laatste moment nog over na moet denken en maak van tevoren een lichtplan. Hiermee werk je de opzet van de verlichting in jouw huis uit. Perfect om je ideeën mee tot leven te brengen! Kies eerst voor de basisverlichting en vul dit vervolgens aan met sfeerverlichting. 


Overkill aan accessoires 

Ken je de regel ‘less is more?’ Die geldt ook voor het inrichten van jouw paleisje. Voorkom een overkill aan accessoires. Dit bereik je door een paar statement items te plaatsen en het daarbij te laten. 

Lege muren

Nog een veelgemaakte fout: lege muren. Hoe saai is dat? Tip: plaats een mooie fotocollage, een artwall of een kunstwerk aan de muur. Dan wordt het al snel een stúk persoonlijker (en dat is wat je wilt!)

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!