Souraya: “Ik sta voor authenticiteit: je verhaal vertellen en dit visueel maken."
Souraya: “Ik sta voor authenticiteit: je verhaal vertellen en dit visueel maken." (Foto: Binti Home)

Souraya Hassan: ‘Het creëren van een beleving, dat is écht mijn ding’

Huis

Souraya Hassan (33) is niet voor niets een succesvol ondernemer. Als eigenaresse van online interieurplatform Binti Home zit ze bovenop de nieuwste trends en deelt ze wooninspiratie, schitterende foto’s, stylingtips én geeft ze een inkijkje in haar persoonlijke leven. Souraya’s Egyptische roots komen terug in de Arabische details van haar interieurdesigns. Exclusief met Rodi Wonen deelt ze dé woontrends voor 2022. “Ik neem vaak één product als uitgangspunt en ontwerp hier een compleet interieur omheen.”

Door Rosalie Buding

Creativiteit zat er bij Souraya al vroeg in. Als student volgde ze de opleiding Allround Styling aan Academie Artemis. Hier begon haar hart voor interieurstyling steeds sneller te kloppen. Souraya: “Mijn vader is ondernemer, mijn moeder heel creatief. Ik heb de perfecte combinatie van beiden gekregen. Toen ik begon met mijn blog Binti Home, wilde ik vooral inspiratie delen. Dit is uitgegroeid tot een platform. Ik wil ondernemen vanuit mijn hart en niet vanuit de gedachte: ‘Kan ik de rekening wel betalen?’ Daarom bouwde ik het rustig op. Bij de Margriet Winterfair mocht ik vier winterchalets inrichten. Daarna hielp ik met de styling bij de Libelle zomerweek. Zo is het balletje gaan rollen.” De kers op Souraya’s carrièretaart was haar samenwerking met Flexa, waar ze de Binti Home kleurencollectie lanceerde: een combinatie van Arabische terratinten, naturellen en groentinten. 

Lees verder na de foto


Souraya: “Inspiratie haal ik overal vandaan. Een boekcover, de kleuren van een kopje of een mooie stof.” Beeld: Binti Home                          

Authenticiteit

Met veel liefde kiest Souraya de mooiste materialen en kleurenpalets uit. “Ik sta voor authenticiteit: je verhaal vertellen en dit visueel maken. Inspiratie haal ik overal vandaan. Een boekcover, de kleuren van een kopje, een mooie stof. Ik neem vaak één product als uitgangspunt en creëer hier een compleet interieur omheen.” Eén van de woontrends in 2022 is volgens de expert ‘slow down’: waarderen wat je hebt. Souraya: “Slow down is een oase van rust. Deze trend wordt gekenmerkt door beigetinten, ronde vormen en zachte materialen. Het is een warme deken die om je heen valt. Dit kan je prima combineren met accenten zoals groen, turquoise en knalrood. Geef er je eigen draai aan!”

Lees verder na de foto


Arabische terratinten zijn in Souraya’s woning overal terug te vinden. Beeld: Binti Home

Organische bewegingen

Ook lila popaccenten zijn trending in 2022. “Dit komt terug in de details van je interieur. Denk aan een lila vaas, wandklok of lamp.” De inrichting van je woning hoeft volgens de interieurstyliste niet perfect. Sterker nog: liever niet. Souraya: “Ik noem dit imperfectie met een positieve draai. Het mag wel wat rauwer zijn. Organische, golvende bewegingen zijn hierbij leidend.”

Lees verder na de foto


Lila popaccenten komen terug in de details van het interieur. Beeld: Binti Home

Woontrends komen en gaan, weet Souraya. Daarom is het belangrijk om iets te kiezen wat echt bij jóú past. “Je hoeft het niet een-op-een over te nemen. Als jij doet wat je mooi vindt, is het altijd goed.” Souraya is half Nederlands en half Egyptisch. Ze heeft een huis in Hoofddorp en een woning in Caïro. Hier komen - geheel in Bintistijl - Arabische elementen in terug. Hoe breng je deze sfeer zelf naar je huis? Souraya: “De Arabische stijl draait om ambacht en de kleuren van natuur. Dit vind je terug in het aardewerk, geweven stoffen, houtsnijwerk, lampen met gaten en messing. Het heeft allemaal iets puurs. Mijn tip: combineer. Door oude, pure materialen toe te passen in een modern interieur creëer je een unieke look. In Egypte staat een palmbomenbos. Hier krijg ik gelijk een ‘thuisgevoel’ van. Kortom, ga de hoogte in met een plant. Dit doet al heel veel voor de ruimte.”

Lees verder na de foto


In juni opent Souraya de deuren van het Binti Home Inspiratiehuis in Haarlem. Beeld: Binti Home

Inspiratiehuis

Souraya leeft haar passie. In juni opent ze de deuren van het Binti Home Inspiratiehuis in Haarlem. Een ruimte van 265 vierkante meter met drie verdiepingen. “Er komen inspiratiesessies, een showroom met de mooiste woonitems, workshopruimte en daglichtstudio. Uiteraard met een Egyptische touch. Verschillende meubels en accessoires importeert ze uit Egypte. En ja: de palmbomen zijn al besteld. Souraya: “Ik wil werelden verbinden, verhalen vertellen. Het creëren van een beleving. Dat is écht mijn ding.”


Beeld: Binti Home


Beeld: Binti Home

Afbeelding
Deel de make-over van je huis! Huis 18 jun, 15:00
Afbeelding
Tips om een studio leuk én praktisch in te richten Huis 17 jun, 10:00
Afbeelding
Ontdek duurzaam wonen in een camper Duurzaam 16 jun, 10:00
Afbeelding
Maak strijken weer leuk! Accessoires 15 jun, 14:00
Afbeelding
Interieurtip van Suus: trucjes met verf en kleur Huis 14 jun, 14:00
Afbeelding
Woontrend: meubels met marmerfolie Accessoires 13 jun, 10:26
Afbeelding
Inspiratie: schitterende oosterse lampen Accessoires 11 jun, 10:00
Afbeelding
De mooiste kamerpalmen voor de zomer Huis 10 jun, 10:00
Afbeelding
Duurzaam: op vakantie in eigen tuin Duurzaam 9 jun, 10:00
Afbeelding
Deel de make-over van je interieur! Huis 4 jun, 13:00
Afbeelding
Ontdek de magie van wabi sabi Accessoires 3 jun, 10:00
Afbeelding
Duurzaam wonen: ontdek slim glas Duurzaam 2 jun, 10:00
Afbeelding
Binnenkijken in een moderne badkamer Huis 1 jun, 10:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Wonen

Op Rodi Wonen volg je het laatste nieuws uit Wonen. Rodi Wonen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Wonen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Wonen in je mailbox.