Interieurtip van Suus: bijzondere DIY-wand

Huis
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling.
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling. (Foto: Suzanne Wenning)

Susan Rietveld is interieurstyliste en eigenaresse van Stuff&Styling. Op Rodi Wonen deelt Susan regelmatig de fijnste interieurtips. Deze keer laat de expert zien hoe je een bijzondere DIY-wand creëert.

Susan: “Wandpanelen, ze zijn helemaal in! Je ziet de lattenwand in veel interieurs, maar ook lambrisering en andere wandbekleding is populair. Ik vind het erg leuk! Het mag allemaal weer wat rijker en voller. Wist je dat je ook zelf heel eenvoudig zo’n wand kunt maken?

Het kan al heel simpel door plinten tegen je wand te lijmen en daarna alles te schilderen. Dit kan op verschillende manieren; een grote rechte vlakverdeling, allemaal ruiten maken of een visgraatmotief. De rechte vlakverdeling met plinten heb ik een keer uitgevoerd.

Laatst heb ik een andere uitvoering bedacht. De klant gaf mij een voorbeeld uit een blad; vervolgens heb ik bedacht hoe ik dat zelf kon uitvoeren. Ik heb uit een dunne MDF-plaat verschillende maten gezaagd. De wand heb ik eerst in een tekenprogramma uitgetekend, zodat ik precies wist welke maten ik nodig had. Daarna heb ik de platen op de wand bevestigd. De grote platen heb ik geschroefd en de kleine latjes gelijmd. De schroefgaten zijn later geplamuurd en alles is geschilderd. Het was een behoorlijke klus kan ik je vertellen maar het eindresultaat mag er zijn!”


De rechte vlakverdeling met plinten. Beeld: Stuff&Styling


Het eindresultaat. Beeld: Stuff&Styling


Een schitterende nieuwe wand, gemaakt van MDF-platen. Beeld: Stuff&Styling

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!