Interieurtip van Suus: tijdelijke woning inrichten

Huis
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling.
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling. (Foto: Suzanne Wenning)

Susan Rietveld is interieurstyliste en eigenaresse van Stuff&Styling. Op Rodi Wonen deelt Susan regelmatig de fijnste interieurtips. Deze keer laat de expert zien hoe je een tijdelijke woning zo leuk mogelijk inricht!

Susan: “Gezelligheid zit ‘m niet in een perfecte vloer, strak gestucte wand of hele dure meubels. In een tijdelijke woning wil je weinig investeren. Meestal doe je dan ook geen moeite om je interieur gezellig of ‘eigen’ te maken. Ik zeg: doe het wel! 

Tijdelijke woning inrichten: tips

Ook een woning waar je tijdelijk in zit is met een klein budget om te toveren tot een eigen plek. Zorg voor eyecatchers, een groot schilderij én een groot vloerkleed. Kijk ook naar hoe je jouw spullen neerzet. Heb je een lelijke verwarming? Zet er een meubel voor. Vergeet niet dat imperfecties opvallen in een leeg huis. Zodra je er spullen in zet, zie je die niet meer. 

Inspiratie tijdelijke woning inrichten

Dit was mijn tijdelijke woning. Ik had geen budget, dus alle meubels heb ik gratis opgehaald via Marktplaats. Bij het zoeken naar spullen lette ik op kleur. Eerst vond ik de bruine ronde bank, daarna de stoel. De rondingen en de kleur van de stoel passen goed bij de bruine bank. Omdat de kamer vrij groot was, wilde ik er nog een bank bij. De bank die ik vond heeft een gemêleerde stof, die er vanaf een afstandje een beetje roze uitziet. Ik had leuke roze stoeltjes in de aanbieding gezien bij Karwei: match compleet. 

Het bureau is een blad op twee Ikea-keukenbovenkastjes. Een paar kant-en-klare gordijnen op de roede en een mooi kleurrijk geprinte foto aan de wand en voilà: je hebt sfeer! De salontafel scoorde ik in een kringloopwinkel. Was ik van te voren op zoek naar deze kleuren? Nee, ik begon gewoon met één ding en van daaruit ging ik verder zoeken. Al deze spullen heb ik in ongeveer één week tijd verzameld. Ik heb hier heerlijk een jaar gewoond!”


Met een paar mooie items creëer je al snel een gezellige sfeer. Beeld: Stuff&Styling


Susans tijdelijke woning bij de oplevering. Beeld: Stuff&Styling

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!