Interieurtip van Suus: Less is not (any)more

Huis
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling.
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling. (Foto: Suzanne Wenning)

Susan Rietveld is interieurstyliste en eigenaresse van Stuff&Styling. Op Rodi Wonen deelt Susan regelmatig de fijnste interieurtips. Deze keer legt de expert uit hoe je lekker wat kleur in het interieur toepast!

Susan: “De tijd van less is more in het interieur is voorbij. Alles mag weer meer. Meer kleur, meer prints, meer hout, zelfs hout op hout. Waar een aantal jaar geleden de termen ‘vintage’ en ‘retro’ vooral stond voor meubels uit de jaren 60 en 70, zie je nu dat het gaat over items uit de jaren 20 tot en met 80. Álles uit deze periode wordt tegenwoordig met elkaar gemixt. 

Veel kleur in het interieur

Eerder was de eclectische stijl (ofwel meerdere woonstijlen) mode, maar tegenwoordig worden tijdperken en afkomsten allemaal met elkaar gecombineerd. Vintage met Oosterse en Afrikaanse invloeden of Deens design in combinatie met veel kleur: alles kan. Het mag best een beetje schuren.

Een aantal jaar geleden ontwierp ik een woning waar ik veel kleur in gebruikte. Dit past nog steeds bij de huidige trends. De woning, met een 4-meter hoog plafond, vroeg om een statement. Daarom bedacht ik een wand met een enorme afbeelding van een kunstwerk. De afbeelding kon je destijds downloaden van de website van het Rijksmuseum en ik liet er behang van printen. Zie hieronder het resultaat!


Een statement-plafond. Beeld: Stuff&Styling


Hoe meer kleur, hoe beter! Beeld: Stuff&Styling

Durf jij zo’n statement te maken? Begin dan met het uitkiezen van behang en zorg dat er hiervan minimaal 2 kleuren in je interieur terugkomen. Zo krijg je samenhang. Als je het nog te veel vindt voor in de woonkamer, begin dan met een statement in de hal of in je toilet. Zo kun je eerst eens aanvoelen of het bij je past!”

Meer inspiratie? Yes!

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Instagram van Rodi Wonen, of volg ons op Facebook!