Van het keukenblad tot aan de accessoires: hoe ziet dé trendkeuken van 2023 eruit?
Van het keukenblad tot aan de accessoires: hoe ziet dé trendkeuken van 2023 eruit? (Foto: Bruynzeel Keukens)

De mooiste keukentrends van 2023 in beeld!

Huis

Wauw, wát zijn er toch veel mooie keukentrends. Welke items, accessoires en meubels komen er terug in de keuken van 2023? Wij geven een fijn overzicht. Laat je inspireren!

De keukentrends van 2023

1. Open kasten

Misschien wel een van de tofste keukentrends van nu: open kasten. Stijlvol ingericht met pronkstukken en prachtig servies. Tip: wissel een inbouwkastenwand af met een open kast met glaswand, of gebruik wandplanken voor die vintage vaas of mooie plantenpot. Mooi én praktisch! Kijk, dit wandrek Atlas puur eiken van Bruynzeel Keukens is hier een stijlvol voorbeeld van. 


Beeld: Bruynzeel Keukens

2. Leefkeuken en kookeiland

Van het eerste kopje koffie met de krant tot die laatste borrel met vrienden: een leefkeuken staat hoog op ons lijstje. Werken, lezen, kletsen en samen eten: alles komt samen in een leefkeuken. Koken en wonen worden nog meer één. In de huidige tijd is er steeds meer behoefte aan gezelligheid en samenzijn. Bij zo’n fijne plek hoort natuurlijk een kookeiland. Kijk maar, in deze keuken van Bruynzeel Keukens, hoe wonen en koken zo mooi kunnen samengaan!


Beeld: Bruynzeel Keukens

3. Hier en daar een gouden accent
Je hebt ze vast wel al gespot: keukens waarbij gebruikt wordt gemaakt van subtiele gouden accenten. Denk aan een gouden kraan of wasbak, handgrepen, spotjes of greeplijsten. Goud zorgt voor dat vleugje luxe én warmte in een ruimte. Slimme stylingtip: goud combineert prachtig met wit, groen en marmer.


Beeld: Adobe Stock

4. Duurzame keuken

Duurzaamheid speelt steeds vaker een hoofdrol in het interieur; zo ook in de keuken. Denk aan het keukenblad. De merken Fenix, DecorTop en Toplaminaat maken op milieuvriendelijke wijze duurzame keukenbladen. Tip: met zo’n prachtige design inductiekookplaat van MAKUS kook je duurzaam én in stijl. MAKUS maakt inductiekookplaten in goed doordacht design, dat één geheel vormt met het ontwerp van de keuken. Lekker kokerellen in stijl, en nog ‘groen’ ook!


Beeld: MAKUS


Beeld: MAKUS

5. Goed groen
Groen is momenteel een graag geziene gast in het interieur. Dan bedoelen we groengekleurde keukens en veel planten. Van donkergroen en diepgroen in combinatie met houtlook tot fris avocadogroen in combinatie met beton: met groen zit je momenteel wel goed. Hierdoor valt een koelkast in een andere kleur lekker op. Wat dacht je van deze toffe roze Smeg-koelkast?


Beeld: Smeg


Beeld: Adobe Stock

6. Zwarte industriële accenten
Zwart staat stoer in de keuken. Het geeft dat urban en industriële gevoel. Zeker als je zwart voor accenten gebruikt, zoals de handgrepen, spoelbak, kraan en open kasten met zwarte metalen frames. Het past bij verschillende woonstijlen. Zo staat het supermooi bij een moderne of een houten keuken. Kijk maar naar deze keuken van MAKUS! Dat wil je hebben, toch? 


Beeld: MAKUS

Meer inspiratie? Yes!

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Instagram van Rodi Wonen, of volg ons op Facebook!

Afbeelding
Zó benut je elke centimeter van de buitenruimte Tuin 6 nov, 15:00
Afbeelding
Interieurtip van Suus: over de grens Duurzaam 4 nov, 10:00
Afbeelding
Kinderkamer inrichten: dé trends van 2023 Accessoires 3 nov, 13:00
Afbeelding
Meer kleur in het interieur? Dat doe je zo! Huis 31 okt, 12:00
Afbeelding
Ontdek de Flexa Kleur van het Jaar 2023! Accessoires 28 okt, 11:00
Afbeelding
Adembenemende lentetuin met bloembollen Tuin 27 okt, 10:00
Afbeelding
De mooiste keukentrends van 2023 in beeld! Huis 25 okt, 12:00
Afbeelding
De eerste circulaire én modulaire bank van Nederland Duurzaam 22 okt, 15:00
Afbeelding
Liefde voor groen in het interieur Accessoires 20 okt, 12:00
Afbeelding
De grootste voordelen van ledstrips Accessoires 19 okt, 10:34
Afbeelding
Handgemaakt van porselein Accessoires 18 okt, 12:00
Afbeelding
Lekker zacht én duurzaam beddengoed Accessoires 16 okt, 10:00
Afbeelding
Tips om de deur zo leuk mogelijk te behangen Accessoires 14 okt, 10:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Wonen

Op Rodi Wonen volg je het laatste nieuws uit Wonen. Rodi Wonen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Wonen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Wonen in je mailbox.