Makkelijk inrichten: ontdek de complete woonkamerset

Huis
Een woonkamerset scheelt tijd én geld. Wij zetten de voor- en nadelen op een rijtje.
Een woonkamerset scheelt tijd én geld. Wij zetten de voor- en nadelen op een rijtje. (Foto: Adobe Stock)

Heb je de complete woonkamerset al ontdekt? Als je een nieuwe woning hebt, maar weinig zin of tijd hebt om te besteden aan de inrichting, kan de complete woonkamerset een fijne oplossing zijn. Het scheelt inspanning én geld. Wij zetten de voor- en nadelen op een rijtje.

Wat is een complete woonkamerset? Zoals de naam al verklapt bestaat dit uit meerdere meubels die perfect bij elkaar passen. Denk aan een salontafel en tv-meubel uit hetzelfde hout en een bank en fauteuil die hier qua kleur perfect bij passen. 

Voordelen complete woonkamerset

- Een complete woonkamerset zorgt voor een consistente en samenhangende uitstraling in je woonkamer. Het meubilair is op elkaar afgestemd qua stijl, kleur en ontwerp, waardoor je een mooi en rustig geheel krijgt. Handig als je moeite hebt met mixen of matchen!

- Een complete woonkamerset kan kostenbesparend zijn, omdat je vaak korting krijgt als je alle meubels tegelijkertijd koopt. Daarnaast bespaar je tijd, want je bent een stúk minder lang bezig met het zoeken van meubels en accessoires die bij elkaar passen. 

- Het hebben van een complete woonkamerset maakt het inrichten van je woonkamer makkelijker. Je weet precies welke meubels je hebt en waar je ze wil plaatsen.

- Een woonkamerset kan een investering zijn die je jarenlang plezier zal geven. Door te kiezen voor kwaliteitsmeubilair gaat je set langer mee én hoef je niet zo snel nieuwe meubels te kopen.


Nadelen complete woonkamerset

Elk nadeel heeft z’n voordeel. Dat geldt ook andersom, want er zitten ook nadelen aan een complete woonkamerset:

- Als je graag gedurfde keuzes maakt, ben je minder gebaat bij een complete woonkamerset. De fabrikant besluit welke meubelstukken bij elkaar passen, waardoor er voor jou weinig creatieve vrijheid overblijft. 

- Bij een complete set moet je genoegen nemen met meubels waar je niet heel warm van wordt. De tafel, kast en bank kunnen perfect bij je stijl passen, maar de loungestoel niet. Dat is jammer, want je koopt automatisch ook deze stoel erbij. Je hebt dus minder keuzevrijheid dan wanneer je zelf meubels verzamelt.

Complete woonkamerset: tips

Bij een complete woonkamerset kun je jouw creativiteit niet de vrije loop laten, maar dat kan uiteraard wél in de rest van de woonkamer. Zo creëer je ook met een volledige set meubels een ‘eigen’ interieur dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Bijvoorbeeld met leuke accessoires, zoals een vloerkleed in je favoriete kleur, kussentjes op de bank en een mooie plant. Deze toevoegingen zorgen ervoor dat zelfs een kant-en-klare set uit de winkel bij je past!

Volg ons op Instagram

Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Lees onze andere artikelen en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!