Woning inrichten Scandinavisch: 4 x inspiratie

Huis
Wij delen 4 leuke tips die je helpen om een uniek Scandinavisch interieur te creëren!
Wij delen 4 leuke tips die je helpen om een uniek Scandinavisch interieur te creëren! (Foto: Adobe Stock)

Wil je jouw woning Scandinavisch inrichten? Lees snel verder, want déze unieke tips heb je vast nog niet ontdekt!

Het Scandinavische interieur staat bekend om zijn minimalisme, functionaliteit én liefde voor natuurlijke materialen. Wij delen 4 leuke tips die je helpen om écht een uniek Scandinavisch interieur te creëren.

Scandinavisch wonen inspiratie

De eerste tip: maak gebruik van texturen. De Scandinavische woonstijl staat misschien bekend om het rustige kleurenpalet, maar pak juist uit met het gebruik van texturen! In plaats van gladde en glanzende oppervlakken, voeg je verschillende texturen toe om diepte en warmte te creëren. Denk aan een wollen deken, een grof gebreide poef of een jute tapijt.

Deze handgemaakte wollen poef van Benuta staat prachtig in jouw Scandinavische woonkamer.

Creëer je eigen sfeer met dit laagpolige jute vloerkleed van Wehkamp Home. Vlekken zijn makkelijk te verwijderen en het materiaal is lekker sterk.

Scandinavische inrichting

De tweede tip: hoe duurzamer de materiaalkeuze, hoe beter. Het gebruik van gerecyclede of upcycled materialen past goed bij de Scandinavische woonstijl. Je kunt bijvoorbeeld een oude ladder omtoveren tot een boekenplank of oude kistjes ombouwen tot opbergbakken. Neem voor betaalbare meubels een kijkje bij de lokale kringloopwinkel of zoek op Marktplaats. Zo creëer je niet alleen een unieke uitstraling, maar geniet je ook langer van je meubels! #lekkerduurzaam

Scandinavische stijl woonkamer

De derde tip: voeg kleurrijke accenten toe. Hoewel Scandinavisch design bekend staat om zijn witte en grijze kleurenpalet, zorgt het toevoegen van kleurrijke accenten voor een speelse touch. Denk aan een pastelkleurige stoel, sierkussentjes met print of een muurschildering. Stuk voor stuk zijn dit echte eyecatchers in een verder neutrale ruimte!

Fauteuil Blenda is een ontwerp van Max Divani. De ronde vormen zorgen voor een eigentijdse uitstraling. Een eyecatcher in jouw Scandinavische woonkamer.

Ga je graag zelf aan de slag? Maak dan zelf je bloemenkussens met het punchpakket van Wolplein.nl! De heerlijke textuur én kleur valt op in jouw minimalistische Scandinavische interieur.

Scandinavische inrichting

De vierde en laatste tip: creëer een rustige sfeer. Rust en overzicht zijn essentieel in een Scandinavische woning. Het creëren van een ontspannen en kalme omgeving bereik je o.a. met het gebruik van geurkaarsen, zachte verlichting (tip: lichtbollen in warm white of amber) en comfortabele meubels. 

Met deze tips krijg jij een Scandinavisch interieur dat niet alleen prachtig is om naar te kijken, maar ook duurzaam is én prettig aanvoelt. Ga dus aan de slag en maak jouw Scandinavische woning helemaal eigen.

Volg Rodi Wonen

Wil je wekelijks de nieuwste interieurtrends ontdekken? Ga naar de homepagina voor nog véél meer inspirerende artikelen en tips van interieurstylisten, en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!