Je huis hondvriendelijk én stijlvol inrichten: 7 tips!

Huis
Comfortabel wonen: dat wil je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je trouwe viervoeter!
Comfortabel wonen: dat wil je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je trouwe viervoeter! (Foto: Adobe Stock)

Hondvriendelijk en tegelijkertijd stijlvol wonen: kan dat? In eerste instantie lijkt het geen goede combinatie. Geen zorgen: wij delen handige tips voor een stijlvol én hondvriendelijk interieur, zodat jij van een mooie woning geniet en jouw viervoeter lekker kan blijven rondrennen.

Comfortabel wonen: dat wil je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je trouwe viervoeter. En dan wel graag zo stijlvol mogelijk. Wij delen 7 inspirerende tips!

Hondvriendelijk interieur

1. Creëer een comfortabele plek voor je hond. Kies uit een ruime selectie hondenmanden die zowel comfortabel als ergonomisch zijn voor je harige vriend. En hoe stijlvoller, hoe beter! Upgrade de hondenmand met accessoires zoals speeltjes en een deken, net zoals dat je bank zou stylen. Voeg pootjes toe aan de hondenmand voor een luxe uitstraling. 

hondvriendelijk wonen wonen met honden tips hondvriendelijk en stijlvol interieur hondvriendelijk en stijlvol wonen wonen met hond tips

2. Stem je kleurpalet af. Laat de hondenspullen deel uitmaken van het kleurenpalet in je interieur. Kies items in dezelfde kleuren, zodat het één geheel vormt. Ga voor een tint die overeenkomt met de kleuren op de muur, of complementair is met een accentkleur (zoals de bank of eettafel). Zorg ervoor dat de accessoires qua design perfect passen bij je meubels. Als je bijvoorbeeld een strakke, minimalistische bank hebt, past een minimalistische hondenmand in een warme aardekleur hier perfect bij!

Hondvriendelijk en stijlvol wonen

3. Selecteer het juiste tapijt. Als hondenbezitter zijn er een paar dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een tapijt:

  • Kies voor een laagpolig tapijt: dit is makkelijker schoon te maken.
  • Kies een tapijt waarbij haren minder opvallen, zodat het minder snel rommelig lijkt. Tip: bamboe is een slimme keuze, omdat het eventuele geuren neutraliseert én prachtig bij verschillende woonstijlen past!

4. Houd het opgeruimd. Een stijlvol huis gaat hand in hand met een opgeruimd huis. Houd hondenspullen bij elkaar op een vaste plek. Creëer een speciale opbergplek voor verzorgingsproducten en speeltjes, het liefst uit het zicht maar waar je wél makkelijk bij kunt. Tip: kies een opbergmand die dicht kan, om er een blikvanger van te maken. Zo houd je jouw woning spic en span. 

Wonen met hond: tips

5. Geef je hond voldoende bewegingsruimte. Creëer een open en ruimtelijk interieur, zodat je hond lekker kan rondrennen. Of je nu in een klein of groot huis woont, slimme inrichting zorgt voor een ruimtelijk effect. Kies bijvoorbeeld voor een eettafel met één poot in het midden in plaats van vier poten. Hierdoor blijft er meer vloerruimte over en lijkt de eethoek luchtiger. Plaats ook zo min mogelijk meubels of accessoires in de looppaden, zodat je hond genoeg bewegingsvrijheid heeft.

6. Dekens zijn onmisbaar. Leg een prachtige deken op het voeteneinde van je bed, op de bank en in de hondenmand. Dekens voegen textuur en diepte toe én zorgen tegelijkertijd voor extra comfort voor je hond. Een win-winsituatie! Stem de kleur van de dekens af op je interieur. Ze beschermen niet alleen je meubels, maar voegen ook textuur toe aan élke kamer in huis. Als je meerdere dekens wil gebruiken, combineer dan verschillende texturen en kies kleuren die passen bij je kleurpalet. Het mooie is dat dekens ook een praktisch doel dienen: ze beschermen je meubels tegen vuil en haren. 

Hondengeur in huis neutraliseren

7. Fris ruikend huis. Een aangename geur is wel zo fijn. Het behouden van een frisse geur in huis met een hond lijkt misschien lastig, maar dat valt mee. Door dagelijks je huis te luchten, krijg je snel die heerlijke frisheid terug. Met een hond in huis kunnen je meubels echter een muffe geur krijgen. Gelukkig is zuiveringszout (baking soda) een wondermiddel. Als je wasbare plaids hebt, gooi ze dan af en toe in de wasmachine. Zet ook een lekkere geurkaars neer, of ontdek natuurlijk huisparfum. 

Met deze tips geniet je van jouw lieve rakker én van een overzichtelijk huis!

Volg Rodi Wonen

Wil je wekelijks de nieuwste interieurtrends ontdekken? Ga naar de homepagina voor nog véél meer inspirerende artikelen en tips van interieurstylisten, en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!