Dé interieurtrends voor de kerst van 2023!

Huis
Van natuurlijk groen tot hout en goud: dit zijn de mooiste interieurtrends voor de kerst!
Van natuurlijk groen tot hout en goud: dit zijn de mooiste interieurtrends voor de kerst! (Foto: Adobe Stock)

It’s beginning to look a lot like Christmas! De mooiste tijd van het jaar staat alweer voor de deur. Daarom hebben wij dé interieurtrends voor de kerst van 2023 op een rijtje gezet. Zo weet jij zeker dat je er stijlvol bij zit tijdens de meest sfeervolle dagen van het jaar! Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Kersttrend 2023: colourpop

Als je gek bent op kleur, dan is de trend colourpop Ã©cht wat voor jou. Breng je huis in de kerstsferen met decoraties in vrolijke kleuren zoals oudroze, goud, paars, mosgroen en geel. Het leuke aan dit kleurenpalet is dat je er lekker mee kunt spelen. Versier de kerstboom met mooie glazen ballen in deze kleuren, of doe het op subtiele wijze en laat de colourpop-trend terugkomen in de kerstkrans op je voordeur, tafelversiering of in het kerststukje. Wat dacht je van een houten tak met een paar colourpop-kerstballen eraan?

Tekst gaat verder na de afbeelding


Kersttrend 2023: hout en goud

De kleur goud mag absoluut niet ontbreken tijdens kerst. Wil je dit graag toepassen zónder dat het too much wordt? Ga dan voor de kersttrend hout in combinatie met goud! Versier je kerstboom met houten en gouden kerstdecoraties. Als je liever geen grote boom neerzet, kun je wél een klein houten boompje kiezen en deze versieren met gouden kerstballen, warme sfeerlichtjes en gouden engelenhaar. Kijk maar naar het voorbeeld hieronder; mooi en uniek!

Tekst gaat verder na de afbeelding

Kersttrend 2023: natuurlijk groen

Als je niet van over-de-top kerstversiering houdt, dan is de trend natuurlijk groen Ã©cht wat voor jou. Combineer mos en mooie kersttakken (te koop bij tuincentra!) met warme lichtjes en kerstballen in verschillende kleuren groen. Je kunt dit subtiel toepassen in de vensterbank, zoals hieronder te zien, of juist een mooie tak boven de eettafel hangen met groene kerstballen. Eén ding is zeker: jouw kerstdecoraties stelen de show tijdens het kerstdiner!

Tekst gaat verder na de afbeeldingen

Kersttrend 2023: pastel

Hou je van pastelkleurige accessoires? Ga dan voor de pasteltrend. Kies kerstballen uit in mooie, zachte kleuren om de kerstboom mee te versieren. Vermijd harde kleuren zoals rood en donkergroen, maar houd het geheel licht en luchtig! Tip: wit kun je perfect met pasteltinten combineren. Spray de kerstboom in met witte sneeuwspray, zodat de pasteltinten nóg beter tot hun recht komen. Maak het geheel af met witte lichtjes en wat zilver engelenhaar. 

Tekst gaat verder na de afbeeldingen


Voor welke kerstige interieurtrend ga jij?

Volg ons op Instagram

Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Lees onze andere artikelen en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!