Dé ideale planten voor de winter

Tuin
Wij hebben de beste winterbloeiers op een rijtje gezet!
Wij hebben de beste winterbloeiers op een rijtje gezet! (Foto: Adobe Stock)

Geniet je ook ‘s winters graag van mooie planten in de tuin? Wij hebben de beste winterbloeiers op een rijtje gezet! 

Nieuwsgierig? Lees snel verder. 

Winterplant: Rode Winterheide

Gek op kleur in de tuin? De Rode Winterheide bloeit tussen december en april en ontwikkelt prachtige rozerode takken. De Rode Winterheide is lekker makkelijk te onderhouden (fijn!) en trekt vlinders en bijen aan. 


Winterplant: Toverhazelaar

Ook de Toverhazelaar zorgt voor kleur in de tuin. Deze plant bloeit vanaf januari en vertoeft het liefst in het gazon. De bloemen van de Toverhazelaar. zijn roze, oranje of geel en ruiken ontzettend lekker. 


Winterplant: Winterjasmijn

De winterjasmijn is een ontzettend sterke plant die tussen januari en maart bloeit. De bloemen van de winterjasmijn zijn heldergeel. Deze winterbloeier kan zo’n 2 tot 3 meter hoog worden. Tip: wanneer het flink vriest, is het slim om de winterjasmijn af te dekken. 


Winterplant: Sneeuwbal

Gek op de winter? Dan is de sneeuwbal (oftewel de Viburnum) perfect voor jouw tuin. Deze plant groeit van de herfst tot de lente. Uit de rode knoppen komen schitterende witte bloemen, die heerlijk ruiken. Er zijn verschillende soorten Viburnum, die zowel wintergroen als halfwintergroen zijn. Snoeien is bij deze plant niet nodig.


Winterplant: Winterviool

Om bij weg te dromen: dat is de winterviool. Deze kleurrijke winterbloeier kan goed tegen regen én vorst. Plant ‘m tussen september en oktober in humusrijke grond, het liefst in halfschaduw of volle zon. Zodra het vriest verdwijnen de bloemen, maar niet getreurd: in de zomer komen er weer prachtige nieuwe knoppen tevoorschijn!

Meer inspiratie?

Benieuwd naar meer praktische tuintips? Lees onze andere artikelen en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!