Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling.
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling. (Foto: Suzanne Wenning)

Interieurtip van Suus: binnenmeubels voor buiten

Tuin

Even voorstellen: Susan Rietveld, interieurstyliste en eigenaresse van Stuff&Styling. Op Rodi Wonen deelt Susan regelmatig de fijnste interieurtips. Deze keer laat de expert zien hoe je binnenmeubels in de tuin kunt stylen. 

Susan: “Heb je al eens gedacht aan binnenmeubels voor in de tuin? Natuurlijk zet je niet zomaar mooie meubels in je tuin, maar als je spullen hebt die je weg wil doen kun je eerst overwegen of dit leuk staat in de tuin. Bijvoorbeeld tweedehands items; dit hoeven niet per se tuinmeubelen te zijn. Een rieten of houten bank met losse kussens kan best buiten. Een kunststof stoel of tafeltje ook. Je moet dan wel accepteren dat het misschien verkleurt en uiteindelijk vergaat. Maar geldt dat niet voor alles wat buiten staat? 

Binnenmeubels buiten gebruiken

Tip: zet een meubel met open structuur in de tuin. Een meubel waar regenwater niet op blijft liggen én wat snel droogt na een bui. De Ikeaserie ‘Lillberg’ wordt vaak tweedehands verkocht. De meubels uit deze serie heb ik nog twee seizoenen in de tuin gehad. Je kunt de levensduur verlengen door het te schilderen met buitenverf of waterdichte meubelhoezen te gebruiken. Bijkomend voordeel is dat je dan niet steeds blijft slepen met de kussens. Je hebt tegenwoordig mooie hoezen in vriendelijke kleuren, zoals beige of zand.


Beeld: Nanda Koopman

Een andere oplossing is tafelzeil: daarmee heb ik het kussen van een rieten bank die bij mij in de tuin stond bekleed. Dit is verkrijgbaar in allerlei kleuren en prints. Ik koos voor een linnen print. Dat het riet grijs werd door de regen nam ik op de koop toe: dit vond ik juist heel mooi. Wees creatief, denk buiten de box en durf! Niets is voor altijd dus laat je niet beperken, bekijk het vanuit een ander perspectief en omarm de schoonheid van het verval.”

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!

Afbeelding
Woontrend: hybride living Huis 25 jul, 13:37
Afbeelding
Deel de make-over van je huis! Huis 23 jul, 10:00
Afbeelding
De meest rustgevende kleuren voor de slaapkamer Huis 22 jul, 10:09
Afbeelding
Tips om te besparen op gas Duurzaam 21 jul, 11:00
Afbeelding
Inspiratie: de mooiste thuiswerkplek Huis 19 jul, 10:00
Afbeelding
Woontrend: optimisme & ontspanning Huis 18 jul, 10:00
Afbeelding
Zó blijft je huis koel in de hitte Huis 16 jul, 10:00
Afbeelding
De voor- en nadelen van een PVC-vloer Huis 15 jul, 10:00
Afbeelding
Afval verminderen: 5 handige tips Duurzaam 14 jul, 10:00
Afbeelding
Tips om bestekaanslag te verwijderen Accessoires 13 jul, 10:00
Afbeelding
De tuin in festivalsfeer: 5 tips Tuin 12 jul, 10:00
Afbeelding
Woontrend: blauwgroen marmer Accessoires 11 jul, 11:00
Afbeelding
De make-over van je huis op Rodi Wonen! Huis 9 jul, 10:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Wonen

Op Rodi Wonen volg je het laatste nieuws uit Wonen. Rodi Wonen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Wonen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Wonen in je mailbox.