Gazon onderhouden in de zomer: dít moet je weten

Tuin
Met déze tips blijft het gazon mooi, groen en gezond.
Met déze tips blijft het gazon mooi, groen en gezond. (Foto: Adobe Stock)

Het gazon onderhouden is belangrijk om er optimaal van te blijven genieten. Echter vereist het onderhoud in de zomer een andere aanpak dan in de winter. Dus hoe onderhoud je het gazon in de zomer? Wij delen tips! 

Hieronder vind je een handig overzicht waarin per maand wordt beschreven hoe je het gazon onderhoudt. 

Gazon onderhouden mei

Het gazon bemesten, daarmee begin je in maart. Om het gazon mooi te houden is het slim om dit ook in mei (en juni) te doen. Daarnaast is het belangrijk om vanaf mei het gras wekelijks te maaien. Wil je een nieuw gazon zaaien? Dit kan tot eind mei. 

Gazon onderhouden juni

Ook in juni is het belangrijk dat het gazon goed wordt bemest. Hierdoor ondersteun je het gazon en maak je het gras beter bestand tegen onkruid en mos. Daarnaast is het belangrijk om wekelijks te maaien; zeker omdat het in juni al warm en droog kan zijn. Is dit het geval? Zorg er dan voor dat je het gazon regelmatig sproeit.  

Gazon onderhouden juli

Het gras groeit extra hard in de zomermaanden. Daarom is het slim om wekelijks te maaien. In de zomermaanden kan het regelmatig erg droog zijn, waardoor het gras wel een lekkere regenbui kan gebruiken. Vergeet dus ook niet regelmatig het gras te sproeien. Tip: maai het gras iets minder kort bij een droog klimaat. 

Gazon onderhouden augustus

In augustus kun je het gazon, net als in maart, verticuteren. Ook kun je kale plekken bijzaaien en moet je nog steeds wekelijks maaien. Daarnaast is het vanaf halverwege augustus tot eind oktober een goede periode om een nieuw gazon te zaaien. Hierdoor kun je volgend jaar van het nieuwe gras genieten. 

Veel succes met het onderhouden van jouw zomertuin!

Meer inspiratie? 

Meer inspirerende tuintips lezen? Klik hier, en vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook!