Met de ondertekening van de anterieure overeenkomst voor de Zaandriehoek is het onderzoeken van woningbouw op de Adriaan Dekkerlocatie een logisch vervolg.
Met de ondertekening van de anterieure overeenkomst voor de Zaandriehoek is het onderzoeken van woningbouw op de Adriaan Dekkerlocatie een logisch vervolg. (Foto: Gemeente Wormerland)

Woningbouw op de Zaankom in Wormer

Algemeen

WORMERLAND - De gemeente Wormerland onderzoekt samen met KondorWesssels Projecten (KWP) en Kondor Wessels Vastgoed (KWV) de mogelijkheid voor woningbouw op beide locaties, die gezamenlijk de Zaankom vormen.

De Adriaan Dekker locatie is gelegen aan de noordzijde van de gebiedsontwikkeling Zaandriehoek in Wormer. Deze locatie heeft de volle aandacht en interesse van de gemeente voor ontwikkeling. Met de recente ondertekening van de anterieure overeenkomst voor de Zaandriehoek is het onderzoeken van woningbouw op de Adriaan Dekkerlocatie een logisch vervolg. Met de eigenaar is een koopovereenkomst gesloten, waardoor deze vrijkomt voor woningbouwontwikkeling in de komende jaren.

Newcakes

Met het toevoegen van de Newcakes locatie ontstaat een samenhangende locatie die geschikt is om de gebiedsontwikkeling in de Zaandriehoek voort te zetten. Ook hier hebben KWP en KWV overeenstemming met de eigenaar om te komen tot koop zodra woningbouw mogelijk is. De gemeente Wormerland en de ontwikkelcombinatie Zaandriehoek, bestaande uit KondorWessels Projecten (KWP), Kondor Wessels Vastgoed (KWV) en Dreef Beheer, werken samen aan de ontwikkeling van Zaandriehoek: een ontwikkeling van circa 220 woningen (grondgebonden en gestapeld) en een commerciële ruimte.

Oplossing voor tekort aan woningen

KWP en KWV gaan samen met de gemeente Wormerland onderzoeken of woningbouw op de Zaankom tot de mogelijkheden behoort. Omdat de locatie in het verlengde van de gebiedsontwikkeling Zaandriehoek ligt biedt het totaal dé gelegenheid om een verscheidenheid aan woningen voor diverse doelgroepen te realiseren. Dit zorgt voor een goede doorstroming binnen de huidige woningmarkt en biedt hét antwoord op de vraag naar de enorme woningbehoefte in het gebied.

Van industrie naar woningbouw

Gemeente Wormerland staat positief tegenover de voorgestelde transformatie van dit deel van het industriegebied naar wonen. Wij gaan met de betrokken partijen een intentieovereenkomst sluiten voor de plantuitwerking van de Zaankom en zetten op deze wijze de goede samenwerking voort.

Afbeelding
Herdenkingsmonument voor Torenerf Algemeen 17 jun, 09:54
Afbeelding
Energiecoaches aan de slag in Wormerland Algemeen 17 jun, 09:52
Afbeelding
Paratriatleet Geert Schipper blijft zichzelf verbeteren Zorg 16 jun, 17:00
Afbeelding
Campagne Brandweer Nederland: ‘Check, koop, plak rookmelders in huis!’ Algemeen 16 jun, 13:56
Afbeelding
WW-daling extra sterk door seizoensinvloeden Algemeen 16 jun, 13:34
Afbeelding
Kickbokstalent Melissa wil wereldkampioen worden Zorg 15 jun, 17:00
Afbeelding
Gemeente Wormerland heeft nieuw college Politiek 14 jun, 19:25
Afbeelding
‘Als je lichaam er goed uitziet, krijgt ook je zelfvertrouwen een boost’ Zorg 14 jun, 17:00
Afbeelding
Brand bij ADM in Wormer 112-nieuws 13 jun, 16:10
Afbeelding
Burendag 2022: ‘Buurtgenoten hebben behoefte aan verbinding na twee jaar corona’ Algemeen 13 jun, 15:29
Afbeelding
ANWB start fietsinzamelingsacties in Noord-Holland Algemeen 10 jun, 14:16
Afbeelding
Nieuwe natuurspeelplaats aan Sternstraat in Wormer op Buiten speeldag geopend Algemeen 9 jun, 11:00
Afbeelding
Subsidieverordening Landbouwportaal Noord-Holland open Algemeen 7 jun, 11:13
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Wormerland

Op Rodi Wormerland volg je het laatste nieuws uit Wormerland. Rodi Wormerland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Wormerland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Wormerland in je mailbox.