KISS Bakery helpt Prakkie Over 075 Zaandam om voor Sinterklaas te spelen

Algemeen
Cindy Slaper-Van der Werff van stichting Prakkie Over 075 Zaandam en Jaco Schippers om uw hulp Zaankanters die het niet breed hebben toch een leuke Sinterklaasavond te bezorgen.
Cindy Slaper-Van der Werff van stichting Prakkie Over 075 Zaandam en Jaco Schippers om uw hulp Zaankanters die het niet breed hebben toch een leuke Sinterklaasavond te bezorgen. (Foto: Evert Ruis)

ZAANSTAD – De wereld zit verdeeld in elkaar. De een heeft niets, de ander alles. Deze humanitaire morele tweedeling sprak KISS Bakery aan. Het lokaal opererende bakkersbedrijf heeft een missie om de minderbedeelden in onze samenleving te helpen, te ondersteunen.

Niet verspillen van voedsel

KISS Bakery is met vier vestigingen een ambachtelijke bakkerij in de Zaanstreek, gespecialiseerd in handgemaakte desembroden, heerlijke taartjes en andere lekkernijen met een hart voor duurzaamheid en het niet verspillen van voedsel. Het bedrijf biedt elke dag de ‘Happy Bag’ aan, een tas die gevuld wordt met verse producten die over zijn op de dag dat je de tas ophaalt. 

Voor een Happy Bag betaal je maar 3,75 euro in plaats van 10 euro. Je kunt een Happy Bag bestellen via de website van KISS Bakery, een bakkerij die inwoners uit Zaanstad en directe omgeving blij maakt met hun motto: ‘We love to bake you happy’.

Help je ook mee speelgoed inzamelen? 

Nu zijn echter de pijlen gericht op Stichting Prakkie Over 075 Zaandam, een non-profit organisatie die zich inzet voor minderbedeelde mensen in de gemeenten Zaanstad, Wormerland en Oostzaan. Deze is 6 oktober 2020 opgericht en heeft als doel de kwaliteit van leefomstandigheden van deze mensen te bevorderen en te verbeteren. De stichting verzamelt en verdeelt levensmiddelen, kleding, speelgoed en goederen onder haar doelgroep, die niet terecht kan bij de voedselbank, de kledingbank of de speelgoedbank. De stichting heeft ook verschillende Facebook-groepen, waar leden en donateurs elkaar kunnen helpen en informeren en wil zo armoede bestrijden en een steentje bijdragen aan het verbeteren van de maatschappij.

Help KISS Bakery om Sinterklaasavond extra bijzonder te maken voor wie het niet breed heeft

De betrokkenheid bij Stichting Prakkie Over 075 Zaandam is voor KISS Bakery geboren uit sociale betrokkenheid. “Als versbakkerij bakken we elke dag vers brood en werken we eraan om einde dag de winkel leeg te hebben. We bakken graag genoeg, maar regelmatig blijft er iets over. Dat wordt elke dag rond 18.00 uur opgehaald door de vrijwilligers van Prakkie Over 075 Zaandam. Zo krijgen ook diegenen die dit anders niet kunnen betalen vers brood en lekkere koeken. Niet alleen wij dragen dit initiatief een warm hart toe, maar doen onze klanten dat ook. Zo zelfs, dat een van deze klanten ons aanbood dit te willen ondersteunen met maar liefst 600 euro. Maar we wilden niet zomaar geld aannemen”, zegt Jaco Schippers van KISS Bakery.

Om te vervolgen met: “We wilden deze steun omzetten in een actie, waardoor de waarde toeneemt. Bij ons kwam toen het idee op om onder onze klanten speelgoed in te zamelen, dat niet meer gebruikt werd en dat te geven aan Prakkie Over 075 Zaandam. Zodat zij rond 5 december niet alleen voedsel, maar ook Sinterklaascadeautjes kunnen uitdelen. Immers, de mensen die daar voedsel mogen ophalen, kunnen vaak zelf niet zomaar speelgoed kopen voor hun kinderen of kleinkinderen.”

Help KISS Bakery om deze Sinterklaasavond extra bijzonder te maken voor veel mensen in de Zaanstreek. Jaco: “Heeft u speelgoed dat minder of niet meer gebruikt wordt? Pak het feestelijk in en stop het in een van de grote Sinterklaas zakken in de winkels van KISS Bakery. Er liggen foldertjes en stickervellen - is het speelgoed voor een jongetje of een meisje en voor welke leeftijd - in de bakkerijen. Alles om ervoor te zorgen, dat Prakkie Over 075 Zaandam dit jaar voor Sinterklaas kan spelen. Voor inwoners in onze gemeente, die het toch al niet te breed hebben.”

Meer informatie zie website www.kissbakery.nl

Afbeelding
Afbeelding

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda