Werk fotograaf Robert Leeuwerink geselecteerd voor Mexicaanse Award

Algemeen
De winnende inzending van fotograaf Robert Leeuwerink.
De winnende inzending van fotograaf Robert Leeuwerink. (Foto: Robert Leeuwerink/@robpopfoto)

ZAANDAM - Fotograaf Robert Leeuwerink kreeg vorige week te horen dat zijn inzending voor de Imago International Photography Awards is geselecteerd tot voor één van de 25 beste foto’s. De top 25 wordt geëxposeerd in de Man Ray Gallery te Mexico-stad.   

“Fotografie heeft mij altijd al geïnteresseerd, maar zo’n vier jaar geleden ging ik me er meer in verdiepen, aangezien meerdere mensen in mijn kennissenkring zeiden dat ik er meer mee moest gaan doen”, vertelt de Zaandammer. “Ik was eerst nog een beetje zoekende wat ik precies wilde en toevallig kwam er een advertentie op mijn pad na het afronden van mijn cursus, om vrijwillig concertfotograaf te worden voor Podium de Flux. Ik wilde me echter ook meer verdiepen in portretfotografie, gezien mijn thema’s kreeg ik steeds vaker verzoeken van ouders om hun kinderen te fotograferen.”

Eigen stijl

Inmiddels richt hij zich alleen nog op kinderfotografie. “Hierbij heb ik door het volgen van diverse masterclasses en workshops een eigen stijl ontwikkeld. Ik richt mij op fine-art (schilderachtige portretten) en hoogwaardige portretten van kinderen. En heb ik daarvoor dan een grote studioruimte? Nee, ik doe dit in een tot studio verbouwde slaapkamer. Mijn stijl spreekt echter veel mensen aan en mensen uit het hele land en zelfs uit België komen naar mijn studio in Zaandam. Gek genoeg heb ik weinig klanten uit de regio.”

Wanneer de expositie plaatsvindt is echter nog niet bekend. De Mexicaanse overheid heeft nog geen groen licht heeft gegeven vanwege Covid-19.

Zie voor meer foto’s www.robtopfoto.nl, www.instagram.com/robtopfoto en www.facebook.com/robtopfoto