Zuiderzee College Zaandam neemt nieuw techlab in gebruik

Algemeen
Bekijk de 360 graden presentatie op de website van het Zuiderzee College.
Bekijk de 360 graden presentatie op de website van het Zuiderzee College. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Het Zuiderzee College, Zuiderzee 200, verzorgt zodra de school weer opengaat voor alle leerlingen lessen en workshops ‘Sterk Techniek Onderwijs’. Dit vindt plaats in het nieuwe technologisch lab en maakt van wetenschap en techniek een feestje. De leerlingen uit groep 8 die al op bezoek zijn geweest, kunnen daarover meepraten.

Op de beroepsafdeling van de school is de laatste maanden hard gewerkt aan een metamorfose om de plannen voor toekomstgericht technisch onderwijs vorm te geven. Hiermee kan op praktische, ludieke en educatief verantwoorde wijze aandacht geschonken worden aan wetenschap, technologie en ICT. Al deze activiteiten zijn beschreven in het plan Samen voor Sterk Techniek Onderwijs in de Zaanstreek. Dit plan is opgesteld in samenwerking met onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven.

Techniek heeft de toekomst

Directeur a.i. Jannie Bakker: “Het Zuiderzee College is trots op de nieuwe technologische afdeling. Leerlingen uit alle leerjaren kunnen hier kennis maken met modern techniekonderwijs en zijn dan in staat bewuster te kiezen voor een technische vervolgopleiding. Ze krijgen de kans op het werken met moderne apparatuur, waardoor de opleiding kwalitatief beter aansluit op de opleidingen in het MBO”.

Leerlingen kunnen in het futuristisch ogende techlab aan de slag met allerlei technische en innovatieve mogelijkheden, zoals 3D-printers, een green screen, het programmeren van robotarmen, dronevliegen en een computergestuurde graveermachine. De officiële opening heeft nog niet plaatsgevonden, maar iedereen kan het lokaal bewonderen via de 360°-tour door de school, die eind januari op www.zuiderzee-college.nl te zien is.