Gemeente komt deze maand met nieuw plan kadeconstructie Voorzaan

Algemeen
De kade is verzwakt en moet worden vervangen.
De kade is verzwakt en moet worden vervangen. (Foto: Dirk Karten)

ZAANDAM - De sterkte van de betonnen Burchtkade en Prins Hendrikkade neemt af. Daarom moet de kade worden vervangen en komt er in 2023 een nieuwe constructie.

Een goede nieuwe kadeconstructie blijkt echter veel geld te kosten. Ook alternatieve constructies zijn te duur. Daarom kijkt de gemeente welke eisen en wensen er wel meegenomen kunnen worden in de nieuwe plannen. Die moeten eind januari op tafel liggen.

Ontwerp

“We houden de omwonenden en andere belanghebbenden op de hoogte van de plannen. Zoals de gewijzigde parkeersituatie en het ontwerp voor de nieuwe kade. We verwachten eind januari de eisen en wensen voor de nieuwe kade met de omwonenden en andere betrokkenen te bespreken”, aldus de gemeente.

Inmiddels is het al geruime tijd niet meer mogelijk te parkeren op de verzwakte kade. Dit om ongelukken te voorkomen. Inmiddels zijn er al zaken gerealiseerd als het opheffen van de parkeerplaats aan de Prins Hendrikkade en nieuwe parkeervakken aan de rijweg. Er zijn vier slechte bomen gekapt en vier teruggeplaatst in bakken. Die worden later in de vaste grond gezet.

Langs de Prins Hendrikkade was plek voor circa 180 auto’s: 80 van bewoners en 100 van bezoekers. Er is nu ruimte voor 80 auto’s van bewoners. Die konden een gratis parkeervergunning aanvragen om op de Burcht te parkeren.

De gemeente presenteert deze maand de plannen voor de nieuwe kade.