Kan Alex de boete voor het in gesloten tijd over de busbrug rijden eindelijk na twee jaar procederen verscheuren?
Kan Alex de boete voor het in gesloten tijd over de busbrug rijden eindelijk na twee jaar procederen verscheuren? (Foto: Rodi Media)

Boete busbrug De Binding aanvechten zaak van lange adem

Algemeen

KOOG AAN DE ZAAN – Tijdens de spitstijden over busbrug De Binding die de wijken Westerkoog en Westerwatering met elkaar verbindt, het overkwam ook Alex Karten. Hij kon zich als inwoner van Westerwatering – dus bekend met de beperkte openstellingstijden – wel voor z’n kop slaan want na per ongeluk in de gesloten tijd overheen rijden, viel enige tijd later prompt de bekeuring van 149 euro op de mat. Kassa!

Zaandammer twee jaar verder in hoger beroepzaak tegen bekeuring rijden over busbrug De Binding  

Bovenstaand gebeurde twee jaar geleden. De Zaandammer betaalde wel gelijk de boete maar gaf zich niet snel gewonnen en zocht contact met Boete.nu. Die diende een bezwaarschrift voor hem in waarvoor Alex slechts €12,99 betaalde. Indien deze juristen de zaak voor je winnen, krijg je binnen zes weken van het Centraal Justitieel Incassobureau het boetebedrag teruggestort.

Lange adem

In beroep gaan blijkt  wel een zaak van lange adem. En wel alvast de bekeuring alvast op tijd betalen. Vervolgens kan het jaren voordat er duidelijkheid komt. Maar geduld hebben wordt beloond. Want op 11 januari 2022 werd het beroep van iemand die ook over de busbrug reed in gesloten tijden goedgekeurd en de boete ingetrokken aldus Boete.nu.

Vernietiging

Voor de Zaandammer is er na twee jaar nog steeds geen groen licht. “Bij mijn zaak speelt het volgende”, vertelt Alex. “Er is door Boete.nu tijdig beroep ingediend tegen de beslissing van de officier. De zaak is op 3 november 2021 doorgezet naar de kantonrechter. Normaal heeft de officier daar zes weken de tijd voor maar er staat geen harde sanctie open tegen dit gedrag. In andere zaken waar de zaak al langer dan een jaar niet is doorgestuurd is dit reden voor vernietiging van de sanctie. Dat haalt Boete.nu ook aan in het beroepschrift.”

Achterstanden rechtbank

Daarnaast is er inhoudelijk het een en ander aan te merken op deze zaak laat boete.nu weten. Zoals het ontbreken van schouwrapporten, onduidelijke foto’s etc.

“Dat wordt ook inhoudelijk besproken in het beroepschrift. Ik moet je wel teleurstellen wat betreft de duur van de zaak. Op 3 november 2021 hebben we de ontvangstbevestiging van de rechtbank ontvangen. Het is nu aan de rechtbank om een zitting in te plannen. Vanwege de achterstanden die zijn opgebouwd door corona kan dat ook acht maanden tot een jaar duren”, licht Boete.nu de stand van zaken bij Alex toe.

Hoger Beroep

Als er geen nieuwe informatie wordt aangeleverd door de officier en de kantonrechter verklaard het beroepschrift alsnog ongegrond. Boete.nu denkt erover ook Hoger Beroep in te stellen. 

“Het duurt dan zeker nog een jaar voor er een uitspraak komt van de hoogste rechter. Maar we brengen je in ieder geval op de hoogte als er een uitspraak is van de kantonrechter”, vertelt Boete.nu waarmee Alex netjes op de hoogte wordt gehouden van de voortgang in zijn beroep.

Wordt vervolgd…

De redactie is benieuwd of er meer streekgenoten zijn die dit traject zijn ingegaan vanwege een hoger beroep tegen de busbrugbekeuring. En of is er iemand is die een zaak heeft gewonnen. En hoe lang duurde het traject? Reacties zijn welkom op redactiezaan@rodi.nl

Voor Alex is één ding inmiddels wel duidelijk: de aanhouder moet winnen! Wordt vervolgd…

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Zaanstad

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Wie koopt kerstbrood bij Arie Lemsfonds en steunt zo Voedselbank Zaanstreek? Algemeen 5 dec, 09:30
Afbeelding
Tafelgesprek in kader tentoonstelling Human – Nature Uitgaan 5 dec, 09:14
Afbeelding
‘Realisatie kleinschalige woonvorm best spannend maar ook onze droom’ Algemeen 5 dec, 09:06
Afbeelding
Automobilist wonder boven wonder ongedeerd 112-nieuws 4 dec, 15:58
Afbeelding
KoogZaandijk - Groen Geel: echt gevecht Algemeen 4 dec, 09:45
Afbeelding
Werken aan meer veiligheid op straat Column burgemeester Hamming 3 dec, 08:00
Afbeelding
Drystack profiteert nog steeds van winst OVNH: ‘Zelfs vanuit Australië was er interesse’ Algemeen 2 dec, 16:10
Afbeelding
Aanrijding op Provincialeweg vlakbij Station Zaandam 112-nieuws 2 dec, 12:36
Afbeelding
Komt er elektrische snelbus tussen Zaandam en Amsterdam-Noord? Politiek 2 dec, 10:19
Afbeelding
Alle modeltreinliefhebbers verzamelen in buurtcentrum De Vuister Uitgaan 2 dec, 10:04
Afbeelding
Auto raakt vangrail op A8 112-nieuws 2 dec, 02:58
Afbeelding
Open Dag bij het Horizon College Algemeen 1 dec, 16:16
Afbeelding
De lekkerste oliebollen van de Zaanstreek: hier haal je ze! Algemeen 1 dec, 09:40
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief