Gratis workshop ‘hoe word ik een levend standbeeld’

Algemeen
Wie ook als levend standbeeld wil schitteren kan op 19 juni meedoen aan de gratis workshop living statues.
Wie ook als levend standbeeld wil schitteren kan op 19 juni meedoen aan de gratis workshop living statues. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Het Statues by Night: Meet the Champions is dé spetterende opening van het festival ‘Leven(de) Beelden Festival in Zaandam. De opening vindt op vrijdag 7 oktober plaats. Een keur aan wereldkampioenen maakt speciaal voor de gelegenheid haar opwachting. Op zaterdag 8 oktober krijgt aanstormend talent alle ruimte om het podium op straat te veroveren. Zowel de jeugd die niet eerder in aanraking is geweest met theater als de inmiddels fanatieke uitdagers van de oudere garde, wordt de kans geboden hun kunsten te vertonen. 

Wie ook als levend standbeeld wil schitteren kan op 19 juni meedoen aan de gratis workshop living statues. Zondag 19 juni van 13.00 tot 16.00 uur leer je in de Bullekerk de fijne kneepjes van jezelf omtoveren tot levend standbeeld. De workshop is bedoeld voor kinderen en amateurs. Ervaring is niet nodig. Wie ouder dis dan acht jaar kan zich inschrijven vóór 1 juni (let wel: het aantal deelnemers is beperkt) via info@worldlivingstatues.nl of 026 - 3635084.

Tips and tricks

Beginnende én gevorderde levende standbeelden kunnen van een echte professional leren hoe jij je al snel een écht levend standbeeld kunt voelen. De prof verklapt de kneepjes van het vak: hoe je het beste stil kunt staan, waar je rekening mee moet houden, wat je moet doen met mensen die je proberen aan het lachen te brengen en, omgekeerd, hoe je je publiek aan het lachen kunt krijgen. Daarnaast krijg je een heleboel tips and tricks hoe je kleding kunt maken en op kleur kunt krijgen en hoor je alles over hoe je je het mooist kunt schminken.

Al vele jaren vormen levende standbeelden dé trekker in dorp en stad. Zo ook in Zaandam, waar in het weekend van 7 en 8 oktober voor de eerste keer het Leve(n)de Beelden festival gaat plaatsvinden. Het wordt een groots spektakel, want vele (inter)nationale professionals, (wereld)kampioenen èn kids statues maken daar hun opwachting. 

www.worldlivingstatues.nl