Robert Jan Simons werkt vijftien jaar aan boek ‘Voel jij het ook’

Algemeen
Robert Jan Simons poseert trots in het Wilhelminapark met zijn "Voel jij het ook"
Robert Jan Simons poseert trots in het Wilhelminapark met zijn "Voel jij het ook" (Foto: Rodi Media/KK)

WORMERVEER - Hij heeft er vijftien jaar over gedaan. Het ontwikkelen, tien jaar schrijven en een levenslange zoektocht, maar eindelijk is het zover en is het Robert Jan Simons die zijn vlammende betoog voor levenslust in boekvorm presenteert. Niet alleen in het boek ‘Voel jij het ook’ slaan de vlammen er als het ware uit. Ook als de schrijver verbaal zijn ‘kindje’ omschrijft, mogen alle ramen open.


In zijn woning aan het Hennepad (Het Blauwe Hof)  zijn eigenlijk te weinig ramen om de temperatuur tijdens zijn promotionele tsunami aan woorden te doen laten dalen. “Ben apetrots en zo blij... m’n boek is er... vol met gedichten, gedachten, visies en inzichten... mijn blij-drage, aan een betere wereld.”


In het leven van de auteur is genoeg de revue gepasseerd om meerdere boeken te kunnen vullen. Hij omschrijft zichzelf als de man met de 12 ambachten en 24 ongelukken.

Zijn periode aan de Westzijde in Zaandam bestond vooral uit het hulp bieden aan anderen. “Iedere dag vroeg op, ik had geen geld en was eigenlijk op en top gelukkig. Leven als iedereen bleek uiteindelijk toch niet te werken. In 2014 kwam de ommekeer.”

Dit bestond uit een enorme drang om te gaan schrijven. Gedichten kwamen regel voor regel op de juiste plaats. Zelf omschrijft Simons het als een soort van downloaden. Treffend in dit geval is de wijze waarop hij de lezer waarschuwt. “Geen woord uit dit boek dient serieus genomen te worden, het heeft niets met de waarheid van doen.”


Het handzame boekje bevat een selectie uit Simons’ ‘dichtsels’, visies, inzichten en gedachten die hij van 2014 tot en met 2022 verzamelde. Zijn moeder vermoedde al veel eerder dat dit er aan zat te komen als zij hem vroeg ‘hoe kom je daar nu bij?’


Het uiteindelijke boek is, volgens de man die ook al eens de Culturele Raad van Zaanstad wist te bekoren, klein maar fijn, compact en handzaam, kwaliteit boven kwantiteit, het brengt zingeving en bezinning. Oftewel: het leidt terug naar ons hart, en heet ‘Voel jij het ook? Gedachtenregen; leven duurt maar even.’


De gedachtenregen - oorspronkelijk als gedachtenbundel bedacht, maar gezien de intensiteit omgedoopt, is beschikbaar als paperback voor €12,95 en hardcover voor €16,95. De eerste bestelling boeken is tot tevredenheid van Simons uitgedeeld en ligt inmiddels bij Bruna Zaandam. Een nieuwe bestelling is onderweg. ‘De stijgende papierprijs is daarin een taaie dwarsligger.’ Belangrijk om te weten dat de auteur losjes, pretentieloos en evenzeer meeslepend uit het werk kan en wil voordragen en signeren op locatie, ter verhoging van de sfeer. “Ik ben gewoon lekker bezig. Het is fantastisch om te doen na jarenlang ontwikkelaar te zijn geweest.”


Een tipje van de sluier mag niet ontbreken. Simons voorwoord is tevens een woord vooraf. “Ik zocht naar woorden en toen ik ze had was het gat gedicht.” Het is vaak het eerste gedicht waar hij mee begint als hij iets voordraagt. De titel ervan noemt hij - heel treffend - na afloop. ‘Gedicht’

Auteur: Robert Jan Simons Uitgeverij: Mijnbestseller.nl 

ISBN : 9789403668390 Taal : Nederland Uitvoering : Paperback

Aantal pagina’s : 78  Gewicht : 80 gr. Afmetingen : 180 x 110 x 8 mm.

https://het-lichaam-liegt-nooit.webnode.nl/boek/